Ενημερώσεις για δίκες Σ.Π.Φ.

ccf_edited

Τη Δευτέρα 6/6 ήταν η δίκη για τις 250 υποθέσεις της ΣΠΦ. Αγόρευσαν όλοι οι δικηγόροι και δόθηκε αναβολή για τις 6/7 ημέρα όπου θα εκδοθεί η απόφαση.

Τετάρτη 15/6/ ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη για το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ.

Όλες και όλοι στα δικαστήρια κορυδαλλού, δεν εγκαταλείπουμε κανέναν/μία σύντροφο/ισσα στα χέρια του κράτους.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

4 thoughts on “Ενημερώσεις για δίκες Σ.Π.Φ.”

  1. ΔΙΚΗ ΣΠΦ για σχεδιο αποδρασης -εισαγγελεας” δεν μπορει να υπαρξει κοσμος χωρις φυλακες”

    Σημερα κατεθεσαν οι μαρτυρες υπερασπισης για καποιους κατηγορουμενους.Οι συντροφοι της ΣΠΦ Τσακαλος Γερασιμος, Τσακαλος Χρηστος,Πολυδωρος Γιωργος , Οικονομιδου Ολγα και η συντροφισσα Α.Σπυροπουλου που παρευρισκονταν στην δικη ,αρνηθηκαν να καταθεσουν μαρτυρες υπερασπισης για τους ιδιους καθως οπως εχουν γραψει σε κειμενο τους παλιοτερα” για εμας η καλυτερη “υπερασπιση ” ειναι η συνεχιση της δρασης στον δρομο”.

    Για τους τρεις συγγενεις, τον Χ.Πολυδωρο ,την Ε.Στατηρη και την Α.Τσακαλου κατεθεσαν συγγραφεις, συντροφοι,ηθοποιοι και ανθρωποι με διαφορετικες διαδρομες και απο διαφορετικες αφετηριες που συναντηθηκαν πανω στην αναδειξη των αξιων της ανθρωπιας και της αλληλεγγυης.

    Οι καταθεσεις επικεντρωθηκαν στην ποινικοποιηση των συγγενικων σχεσεων με εντονες αναφορες – αναδρομες στην γερμανικη κατοχη που οι ανθρωποι ανοιγαν τις πορτες τους στους ανταρτες και στα γεγονοτα του Πολυτεχνειου το 73 που οι εξεγερμενοι εβρισκαν καταφυγια στα διαμερισματα της περιοχης για να διαφυγουν την συλληψη απο την χουντα..

    Ο εισαγγελεας Ι.Κουτρας γνωστος πλεον για τις ακροδεξιες αποψεις του ,που τις καμουφλαρει πισω απο νομικιστικες ρητορειες σε καποια στιγμη αναρωτηθηκε μεγαλοφωνως..

    “Εδω ερχονται μαρτυρες και αναπτυσσουν ιδεολογηματα οτι μπορει να υπαρχει κοσμος χωρις φυλακες!!!Μα ειναι δυνατον!!!Φανταστειτε πως θα ηταν ο κοσμος χωρις φυλακες..Ειναι σαν να λεμε οτι μπορεις να φτιαξεις ομελετα χωρις να σπασεις αυγα!!!”

    Αυτος ο φασιστας απεδειξε πως αντιλαμβανεται τους εκατονταδες κρατουμενους που εχει δικασει..σαν αυγα που πρεπει να σπασουν για να γινει η ομελετα..Ενδιαφερον θα εχει αν αλλαξουν οι ρολοι και τελικα τα αυγα που πρεπει να σπασουν αντικατασταθουν απο..δικαστες..Το αποτελεσμα θα ειναι …αισθητικα πιο ομορφο και σιγουρα πιο δικαιο..

    Η δικη διεκοπη για την Τεταρτη που θα καταθεσουν οι δυο τελευταιοι μαρτυρες και θα ξεκινησει η διαδικασια των απολογιων..

    πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559961/

  2. Από ενημέρωση από τις φυλακές:
    τα μέλη της ΣΠΦ Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Θεόφιλος Μαυρόπουλος , Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο και Παναγιώτης Αργυρού (οι οποίοι δεν παρίστανται στη δίκη από τη μέρα που η Πρόεδρος Υφαντή δέχτηκε ροχάλες και βιβλία στα μούτρα της και κατόπιν έβαλε τα ΜΑΤ να εκκενώσουν την αίθουσα από αλληλέγγυους ) επίσης δεν κάλεσαν μάρτυρες υπεράσπισης καθώς όπως έχουν τονίσει σε άλλα δικαστήριά τους η μόνη υπεράσπιση που αναγνωρίζουν είναι η ίδια η αναρχική συνωμοτική δράση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *