[Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης] Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Martin Ignačák

Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Martin Ignačák

Τον Απρίλιο του 2015 το τσεχικό κράτος πραγματοποίησε μια κατασταλτική εκστρατεία με την ονομασία “επιχείρηση Φοίνικας” με στόχο το αναρχικό κίνημα που δραστηριοποιείται στα εδάφη του.

Εισβολές σε σπίτια αγωνιστών, συλλήψεις, κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων, παρενοχλήσεις συγγενών και φίλων των συλληφθέντων και δικογραφίες που μαγειρεύτηκαν στα γραφεία της αστυνομίας. Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν 11 συλλήψεις αγωνιστών από τους οποίους οι 4 προφυλακίστηκαν σε φυλακές της Τσεχίας ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιλούν για μια συντονισμένη προσπάθεια εξάρθρωσης “τρομοκρατικών δικτύων” όπως το Δίκτυο Επαναστατικών Πυρήνων που έχει αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες εμπρηστικές επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, ενώ κάνουν λόγο και για μια επίθεση με βόμβες μολότοφ ενάντια στο σπίτι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην οποία κατηγορούν για συμμετοχή τον έναν σύντροφο.

O Μάρτιν ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε μια επίθεση σε ένα τρένο το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό, στην πραγματικότητα παγιδεύτηκε από πράκτορες της κυβέρνησης οι οποίοι είχαν παρεισφρήσει στους αναρχικούς κύκλους και υπέδειξαν στον Μάρτιν τον στόχο καθώς και σχέδια γύρω από τον τρόπο για να πραγματοποιηθεί η επίθεση.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική τακτική αποτελεί ένα στρατηγικό δόγμα στις αντιτρομοκρατικές πολιτικές των ΗΠΑ που όπως είναι γνωστό αποτελούν βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την διαμόρφωση των κατασταλτικών πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με τις μυστικές υπηρεσίες να αναλαμβάνουν τον ρόλο της αστυνομίας σκέψης, να διεισδύουν στα ανατρεπτικά κινήματα, να εντοπίζουν συντρόφους που στηρίζουν πρακτικές άμεσης δράσης και να τους υποδεικνύουν στόχους και σχέδια επιθέσεων, συλλαμβάνοντας τους στην συνέχεια χωρίς να έχει διεξαχθεί κάποια ενέργεια. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα διώξεων και φυλακίσεων ενάντια στους αγωνιστές του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος (από αναρχικούς μέχρι ακτιβιστές του ALF και του ELF).

Η επιχείρηση Φοίνικας που εγκαινίασε το τσεχικό κράτος αποτελεί την πρώτη οργανωμένη απόπειρα του να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο κατασταλτικό δόγμα με στόχο την αδρανοποίηση του μαχητικού αναρχικού ρεύματος που έχει αναπτυχθεί στην Τσεχία τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάρτιν βρίσκεται στην φυλακή εδώ και σχεδόν 14 μήνες περιμένοντας το δικαστήριο του, παρ’ όλα αυτά η εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού ενάντια στον σύντροφο συνεχίζεται με συνεχείς παρενοχλήσεις των συγγενικών του προσώπων, απορριπτικές αιτήσεις ώστε να αντικατασταθεί η προφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους και εξοντωτικές συνθήκες κράτησης.

Ο Μάρτιν από τις 9 Ιουνίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας επιχειρώντας να αντισταθεί με οδόφραγμα το σώμα του στο καθεστώς εξαίρεσης που του επιβάλουν.

Από την δική μας πλευρά στεκόμαστε δίπλα στον Μάρτιν ξεπερνώντας τα τεχνητά δίπολα μεταξύ αθωότητας και ενοχής και απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του.

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διεργασιών μας καθώς σπάει τα σύνορα που μας χωρίζουν και στέλνει τα μηνύματα της εξέγερσης και της αμφισβήτησης από το σημεία εκδήλωσης τους σε κάθε γωνιά του κόσμου διαχέοντας έτσι τις ρωγμές που ανοίγονται στο εξουσιαστικό οικοδόμημα.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός πραγματοποίησε παρέμβαση αλληλεγγύης έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στο Π. Ψυχικό, κρεμάστηκε πανό, γράφτηκαν συνθήματα στην είσοδο της πρεσβείας και πετάχτηκαν τρικάκια, ώστε να αναδείξουμε ότι σε περίπτωση που η υγεία του συντρόφου μας χειροτερέψει ξέρουμε ποιοι θα είναι οι υπεύθυνοι.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, στην πόλη της Μυτιλήνης αναρτήθηκε πανό ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Martin Ignačák.

Υ.Γ.: Μετά την παρέμβαση έξω από την τσεχική πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, μηχανές μπάτσων (ΔΙΑΣ) ακολούθησαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν άτομα της παρέμβασης, και σταμάτησαν το λεωφορείο στη λεωφόρο Κηφισίας, μπήκαν μέσα, κατέβασαν κόσμο και τον οδήγησαν με προσαγωγή στην ΓΑΔΑ. Μετά από δύο ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι, πλην ενός που αφέθηκε ύστερα από αρκετές ώρες.

Η αλληλεγγύη δεν πρόκειται να γίνει μια εσωστρεφής διαδικασία, οι δράσεις μας δεν πρόκειται να περιοριστούν από την καταστολή.

Η καταστολή δεν μας πτοεί.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ MARTIN IGNASAC

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

Από παρέμβαση στην πρεσβεία της Τσεχίας:

20160624_112800 20160624_113308 20160624_113429

Πανό στη Μυτιλήνη:

002

4 thoughts on “[Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης] Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Martin Ignačák”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *