Χαιρετισμός Κώστα Γουρνά στις εκδηλώσεις για το PFLP

Χαιρετισμός του Κώστα Γουρνά

Από τις ελληνικές φυλακές, στέλνω τους θερμότατους και ειλικρινέστατους χαιρετισμούς μου σε όλους όσους μάχονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, σε όλους τους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες.

Η ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου στην οποία ζούμε, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο σφοδρών ανακατατάξεων και συγκρούσεων που εγκυμονούν γεγονότα, τα οποία θα αλλάξουν για πάντα τον γεωπολιτικό χάρτη. Με εφαλτήριο τη μεγάλη οικονομική κρίση στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας, οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη επιδίδονται σε μάχες χαρακωμάτων -ή και δια αντιπροσώπων-, έτσι ώστε να αποκτήσουν προγεφυρώματα σε περιοχές που αδυνατούσαν, μέχρι πρότινος, να ελέγξουν. Τα γεγονότα της αραβικής άνοιξης, που συγκλόνισαν όλη τη Μ. Ανατολή και οι παρεμβάσεις που αυτά πυροδότησαν, κυρίως σε στρατηγικού ενδιαφέροντος χώρες, επιτάχυναν το γεωστρατηγικό παιχνίδι αναπτύσσοντας ένα μεγάλο τόξο, από τη Β. Αφρική μέχρι την Τουρκία, το οποίο σήμερα φλέγεται. Μέσα από τις διενέξεις αυτές, τις παλιότερες και τις κατοπινές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά και τον περιφερειακό ανταγωνισμό άλλων κρατών, γεννήθηκαν δυνάμεις αντεπαναστατικές, που σκορπούν τον όλεθρο σε ολόκληρους πληθυσμούς της περιοχής. Σε όλη αυτή την περιφερειακή σύγκρουση, το κράτος του Ισραήλ κρατά, προς το παρόν, επιφυλακτική στάση. Ωστόσο, συνεχίζει καθημερινά να επιδεικνύει προκλητικά το απάνθρωπο πρόσωπό του, τρομοκρατώντας στους δρόμους της Δυτικής Όχθης, σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Καταστέλλοντας, φυλακίζοντας, βασανίζοντας, δολοφονώντας, συνεχίζοντας τους εποικισμούς.

Από τη μεριά μας, εκείνη που συμπλέει με την περήφανη αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε τον καθημερινό επίμονο αγώνα, που στέλνει -με όσα μέσα διαθέτει- ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Πως μόνο η διαρκής εξέγερση και τα όπλα της μπορούν να σταθούν αξιόμαχα απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις. Πως μόνο με σκληρούς αγώνες και θυσίες μπορεί ένας λαός να κερδίσει τον αυτοσεβασμό και την αυτοδιάθεσή του. Στέλνει το μήνυμα, πως οι λαοί της Μ. Ανατολής, της Ν.Α. Μεσογείου, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, είτε από τη δυτικόφιλη προσκόλληση, είτε από τον αναχρονιστικό φονταμενταλισμό. Αντιθέτως, με πείσμα το δίκιο, η αντεπίθεση για μια ελεύθερη Παλαιστίνη σηματοδοτεί μια αληθινή ελπίδα για πρόοδο. Για μια αρμονική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, δίχως αφέντες στο κεφάλι τους.

Απέναντι στον σιωνισμό και την ιμπεριαλιστική στήριξή του, διατρανώνουμε την αλληλεγγύη των αγωνιστών, την αλληλεγγύη των λαών.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης.

Κώστας Γουρνάς

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *