Κείμενο αναρχικών κρατουμένων Δ πτέρυγας Κορυδαλλού για τον αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές των ΗΠΑ

Η 9/9/1971 υπήρξε από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες για τον αγώνα ενάντια στις φυλακές. Η εξέγερση στην Αttica θα αποτελούσε κορυφαίο γεγονός ακόμη και χωρίς την επακόλουθη σφαγή που διέπραξαν οι μπάτσοι σύμφωνα με τις επιταγές του δόγματος Νόμος και Τάξη που με διάφορες παραλλαγές ακολουθείται παντού στον δυτικό κόσμο μέχρι σήμερα.
Ένα μεγάλο μέρος των φυλακισμένων τότε, επηρεάστηκαν από τα απελευθερωτικά κινήματα που δρούσαν εκτός των τειχών(μαύρη απελευθέρωση, αντιπολεμικό, γυναικεία απελευθέρωση κ.α.) και έθεσαν την φυλακή σαν χώρο και σαν θεσμό στο επίκεντρο του αγώνα για την αλλαγή των συνθηκών ύπαρξης.
Οι φυλακές αποτελούν το βασικό εργαλείο για το κράτος έτσι ώστε να ξεφορτώνεται όσους περισσεύουν ή είναι επικίνδυνοι για την σιγή νεκροταφείου που κάθε κράτος επιθυμεί να επιβάλλει.
Όσο ο καπιταλισμός εξελίσσεται και αγγίζει τα όρια του,καταπίνοντας στην καταστροφική πορεία του ανθρώπους,φυσικούς πόρους και ολόκληρους βιότοπους,μεγιστοποιεί την ανάγκη του για κέρδος και μετατρέπει σε σκλάβους εκατομμύρια ανθρώπους.
Η παν-αμερικανική απεργία που αρχίζει στις 9/9 έχει ένα ξεκάθαρο σύνθημα: ‘’Αρνούμαστε πια να είμαστε σκλάβοι’’.
Η καταναγκαστική εργασία σε κρατικές ή ιδιωτικές,ομοσπονδιακές ή πολιτειακές φυλακές μετατρέπει τους σχεδόν 2.500.000 φυλακισμένους στις Η.Π.Α.σε σκλάβους των πολυεθνικών.
‘’Είναι καιρός αυτό να σταματήσει.Εμείς θα το σταματήσουμε’’ όπως λένε οι ίδιοι οι φυλακισμένοι στην ανακοίνωση τους.
Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πολεμήσεις τον καπιταλισμό εκεί που είναι πιο ισχυρός, στις Η.Π.Α. και ξέρουμε επίσης πως το να του στερήσεις ένα μέρος των κερδών του είναι το μόνο που τον πλήττει ουσιαστικά.
Γι’αυτό η απεργία που ξεκινάει είναι τόσο σημαντική.
Γι’αυτό στέλνουμε την αλληλεγγύη και τους χαιρετισμούς μας στην εξεγερμένη αξιοπρέπεια των φυλακισμένων στις Η.Π.Α.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ Δ’ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *