Κείμενο Φ.Τζιώτζη για το δικαστήριο και για την κινητοποίηση ενάντια στην σκλαβιά των φυλακών.

Κείμενο Φ.Τζιώτζη για το δικαστήριο και για την κινητοποίηση ενάντια στην σκλαβιά των φυλακών.

“Μια μικρή συνεισφορά στο διήμερο (16-17/9) που κάλεσε η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά”

Στις 7 Σεπτεμβρίου δικάστηκα για μια ληστεία στα Lidl στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της οποίας έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον μπάτσων της ΔΙΑΣ. Με συνέλαβαν αρκετό καιρό αργότερα, με μοναδικό στοιχείο μια κατάθεση ενός τοξικοεξαρτημένου ατόμου,το οποίο στο δικαστήριο δήλωσε ότι οι μπάτσοι τον πιέσανε να υποδείξει εμένα ως τον δράστη της ληστείας και των πυροβολισμών. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ξεκάθαρα πως το δικαστήριο απλά ακολουθούσε την γραμμή των μπάτσων. Οι μπάτσοι που κατέθεσαν δήλωσαν ότι είμαι“ιδιαίτερα επικίνδυνος” και αναφέρονταν για άλλες υποθέσεις που δεν έχω δικαστεί ακόμα, για να δημιουργήσουν κλίμα. Ειδικά η εισαγγελέας ήταν προσβλητική και ειρωνική ακόμα και προς τους συγγενείς μου. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο λόγος που της επιτέθηκα πετώντας της το ευαγγέλιο στο κεφάλι. Η ποινή μου 24 χρόνια, ΟΜΩΣ η απόφαση μου να μάχομαι ενάντια στην εξουσία και το άδικο διαχρονική..”

 

Είναι εμφανής η έμμονη προσπάθεια για καταστολή όλων των φυλακισμένων, ειδικά των πολιτικών κρατουμένων και όσων σηκώνουν κεφάλι εναντίον τους. Η εκδικητικότητα που φάνηκε ξεκάθαρα στο δικαστήριο μου, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα όσων έχουν συμβεί παρελθοντικά, αλλά κυρίως όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Ούτε οι μπάτσοι, ούτε τα χρόνια που μας φορτώνουν στα δικαστήρια είναι ικανά να μας φοβίσουν και να μας σταματήσουν από το να είμαστε άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια.

Σ’ αυτό που θέλω να σταθώ είναι η αλληλεγγύη, που είναι ένα από τα σημαντικότερα όλων, για να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου οι κρατούμενοι των φυλακών στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στην σκλαβιά και την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Συμβολική ημερομηνία, για τη μεγάλη εξέγερση που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη του 1971, όπου 1200 κρατούμενοι των φυλακών Άττικα πιάνουν ομήρους 38 φύλακες και υπαλλήλους. Η εξέγερση σταματάει μετά από τη μάχη στις 13 Σεπτέμβρη έχοντας ως απολογισμό 43νεκρούς και 250 τραυματίες. Σήμερα, συνεχίζεται η σκλαβιά των κρατουμένων μέσα από την εξαναγκαστική δουλεία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, ενώ οι δρόμοι βάφονται με το αίμα κυρίως αφροαμερικανών σε αυτό το ιδιότυπο κυνήγι σκλάβων που έχει εξαπολύσει η αστυνομία εναντίον τους.

Τα πάντα μπορούν να κερδηθούν, αυτό που χρειάζεται είναι η συνενοχή από τον κόσμο εντός και εκτός των τειχών. Να δείξουμε σε όλους ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι μπορούμε και εμείς να επιτεθούμε εναντίον τους, ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος από τους προδότες και τα σκιάχτραπου εξουσιάζουν τις χώρες. Η φλόγα που καίει μέσα μας να γίνει ο δικός τους εφιάλτης με επιθέσεις στους ίδιους, στα κτίρια τους και σε κάθε μέρος που καταπατάται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τα χτυπήματα στις φυλακές, στις μεταγωγές κρατουμένων, στα σπίτια των ανθρωποφυλάκων καθώς και στους υπαλλήλους που συνθέτουν τον ανθρώπινο βασανισμό είναι αυτά που θα τους υπενθυμίζουν ότι οι πράξεις τους δεν περνάν ατιμώρητες. Αυτό που μένει , λοιπόν , είναι να μετουσιωθούν οι ιδέες μας σε πράξεις επίθεσης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Με φωτιά, με σφαίρες, με κάθε μέσο που διαθέτει ο καθένας.
Στέκομαι αλληλέγγυος στη σκλαβιά των κρατουμένων στις φυλακές των ΗΠΑ
Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή, κάθε τμήμα, κάθε δικαστικό μέγαρο

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Φώτης Τζιώτζης,
Φυλακές Λάρισας Β’ Πτέρυγα
13/9/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *