Οι φυλακές τύπου Γ χωρίς όνομα

Οι φυλακές τύπου Γ χωρίς όνομα

Αρκεί να θεωρηθεί επικίνδυνος από τους αρχιφύλακες κάποιος κρατούμενος για να μπουκάρουν τα Εκαμ τα μεσάνυχτα στο κελί του και χωρίς καμία αφορμή να τον μετάγουν σε ειδική πτέρυγα. Εν προκειμένω η ειδική πτέρυγα που μετήχθει ο Τόνι Νεμπίου, λειτουργεί ως πτέρυγα προστασίας φασιστών.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα μετήγαγαν συγκρατούμενούς μας για πρώτη φορά μετά την επιχείρηση επίδειξης δύναμης με την εισβολή της αστυνομίας στον Κορυδαλλό. Τότε κρατήθηκαν πολλές μέρες κλεισμένοι στα κελιά τους χωρίς προαυλισμό, ένα άτυπο πειθαρχείο, λόγω του απείθαρχου ιστορικού των συγκρατουμένων. Προσπαθώντας να σπάσουν το άτυπο καθεστώς απομόνωσης που τους επιβλήθηκε, έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους και την επόμενη μέρα έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε στρώματα.

Για αυτές τις ενέργειες η εισαγγελέας Περιμένη έδωσε 15 μέρες απομόνωση ενώ το ανώτατο όριο είναι μέχρι 10 μέρες. Εχθές το πρωί πήγαν οι μπάτσοι να μετάγουν τον Τονι άσκοπα στα γρεβενά, καθώς σε λιγότερο από μήνα έχει δικαστήριο εδώ. Ο συγκρατούμενος Τόνι αρνήθηκε να φύγει μένοντας κλεισμένος στο κελί του, με αποτέλεσμα ούτε οι μπάτσοι που πάλι κάλεσε η υπηρεσία, να μην καταφέρουν να ανοίξουνε την πόρτα παρά τις επίμονες προσπάθειες τριών ωρών.

Τότε ο αρχιφύλακας, κατά το όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, απεφάνθη ότι μπορεί να μείνει κλεισμένος στο κελί του για 15 μέρες προκειμένου να εκτελεστεί η πειθαρχική ποινή. Οι παρατυπίες συνεχίζουν να γίνονται στον Κορυδαλλό με μεγαλύτερη άνεση τώρα, μετά την κατασταλτική επιχείρηση με τα Εκαμ. Σαν να μην έφτανε η μέχρι τώρα εκδικητική μανία, οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν στον Τόνι και επιπρόσθετο πειθαρχικό γιατί αρνήθηκε να δεχτεί την εκδικητική μεταγωγή, ενώ είναι γνωστό πως ένας εύκολος τρόπος τιμωρίας είναι οι συνεχείς μεταγωγές.

Τώρα παραμένει απομονωμένος μέσα στο κελί του εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σε μία πτέρυγα της απομόνωσης από τον υπόλοιπο πληθυσμό των φυλακών. Για όλη αυτή την εκδικητική στάση κυρίως υπεύθυνοι είναι γνωστό ποιοι είναι: οι αρχιφύλακες Λαμπράκης, Νικολόπουλος και οι εισαγγελείς Μαρσιώνη και Περιμένη. Βεβαίως και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν μπορούν να επικαλεστούν ότι δεν έχουν γνώση.

Άμεση μεταφορά του Τόνι Νεμπίου στις πτέρυγες γενικού πληθυσμού

Καμία περαιτέρω πειθαρχική δίωξη – άρση των προηγούμενων πειθαρχικών

Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *