Ενημέρωση από το εφετείο του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη

Η πρώτη φάση της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της απαλλοτρίωσης της Εθνικής Τράπεζας το 2006, κατά την οποία τραυματίστηκε και συνελήφθη ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, και άλλων έξι ληστειών που αποδόθηκαν στον Μάριο Σεϊσίδη και άλλους αναρχικούς που έχουν αθωωθεί, μέσω του μιντιακού κατασκευάσματος των “ληστών με τα μαύρα”, κατέληξε με εξευτελιστική έκβαση για το αστυνομοδικαστικό σύμπλεγμα καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις μεθοδεύσεις τους και το αβάσιμο των κατηγοριών τους.

Στην αρχή της δίκης ανακοινώθηκε η αποστολή εγγράφου από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο (το γνωστό καθίκι το οποίο έφερε ευθύνη για την ομηρία των συγγενικών προσώπων της Σ.Π.Φ.) που αφορούσε την πραγματογνωμοσύνη του δείγματος DNA που απέσπασαν τα ένστολα καθάρματα δια της βίας από τον Μάριο Σεϊσίδη. Στην συνέχεια εξετάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας για την απαλλοτρίωση στην Σόλωνος, ο σεκιουριτάς και μπάτσοι που πραγματοποίησαν την καταδίωξη, οι οποίοι μέσω αντιφάσεων και τραυλισμάτων παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον Μάριο Σεϊσίδη ούτε κάποιον άλλον, αλλά ούτε και να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των ληστών ή να επιβεβαιώσουν αν υπήρξε κάποιος τραυματισμός κατά την διάρκεια της καταδίωξης ώστε να έχει βρεθεί DNA. Η πρόεδρος, ενισχύοντας την γελοιότητα της δίκης, αφότου βεβαιώθηκε πολλάκις ότι κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο επιδόθηκε σε κήρυγμα κατά των μπάτσων για την ανικανότητα τους να αναγνωρίσουν τους ληστές ή να τους συλλάβουν εκείνη την στιγμή και προσπάθησε τουλάχιστον να αποσπάσει από τους μπάτσους την ομολογία ότι τα πυρά που δέχτηκαν είχαν δολοφονική πρόθεση, κάτι το οποίο πάλι δεν κατάφερε. Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας από άλλες ληστείες (μπάτσοι, ταμίες, κτλ) αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν κάποιον, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ουδέποτε τους επέδειξαν την φωτογραφία των καταζητούμενων και επικηρυγμένων συντρόφων προς αναγνώριση. Χαρακτηριστική επίσης ήταν η παραδοχή ενός μπάτσου πως το μοναδικό στοιχείο κατά των αδερφών Σεϊσίδη και του Γρηγόρη Τσιρώνη ήταν πληροφορίες της Ασφάλειας πως ήταν αναρχικοί και φίλοι του Γ. Δημητράκη.

Τέλος, αγόρευσε ο συνήγορος του Μ.Σεϊσίδη, ο οποίος μίλησε για ασφαλίτικες μεθοδεύσεις λόγω συμμετοχής στον αναρχικό χώρο ενώ κατήγγειλε την συνεργασία μπάτσων και ΜΜΕ στην κατασκευή των “ληστών με τα μαύρα”, την επικήρυξη και την καταδίκη του Μ. Σεϊσίδη. Επίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην βίαιη λήψη του DNA, όσο και στην έλλειψη δείγματος στον τόπο της ληστείας, ζητώντας την εξαίρεση της πραγματογνωμοσύνης από την δικογραφία ως αβάσιμης και παράνομης.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για τις 7 Φλεβάρη, στον 4ο όροφο του εφετείου Αθηνών, αίθουσα Δ100Α, στις 9.00, για να αποφανθεί η εισαγγελέας επί των ενστάσεων του συνηγόρου και να συνεχιστεί η διεξαγωγή της δίκης με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, την απολογία του συντρόφου, την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης και την απόφαση του δικαστηρίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Στις 5/1/2017 δυνάμεις καταστολής του κράτους εκτελούν έφοδο σε οικία στην περιοχή της Ηλιούπολης και συλλαμβάνουν την Αναρχική Πόλα Ρούπα μέλος του Ε.Α. και την συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, καθώς επίσης από την πρώτη στιγμή απαγάγουν το 6χρονο παιδί του ζεύγους Ρούπα-Μαζιώτη. Μετά την σύλληψη και παρά την απαίτηση της Πόλας Ρούπας για να δοθεί το παιδί σε άτομα της οικογένειάς τους, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποφασίζουν την οριστική απομάκρυνση του παιδιού από την οικογένειά του. Κίνηση η οποία όχι μόνο υποδηλώνει την εκδικητική στάση του κράτους και το μίσος που θρέφει για τα μέλη του Ε.Α. εξαιτίας της διαρκούς επαναστατικής τους δράσης, αλλά μας φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο μνήμες και καταστάσεις που είχαμε ξανά βιώσει στο παρελθόν με την εκδικητική δίωξη συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ. και την τότε, πρωτάκουστη, προφυλάκισή τους.

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, αμετανόητο μέλος του Ε.Α.  5 χρόνια στην παρανομία δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει έμπρακτα τον ένοπλο αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Η στάση της στην παρανομία όλα αυτά τα χρόνια και ο ευρύτερος επαναστατικός της αγώνας, υποδηλώνει την δυναμική και το σθένος της που και μόνο με την δράση της ούσα κατατρεγμένη και καταζητούμενη ξεφτίλιζε διαρκώς το οργανωμένο κράτος. Η σύλληψη και μόνο μιας αντάρτισσας πόλης είναι επαρκές εφαλτήριο για την συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

                      ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Αποφυλάκιση του αναρχικού Γ. Ναξάκη

Μετά την ολοκλήρωση του εφετείου της υπόθεσης του Πυργετού, ο αναρχικός Γ. Ναξάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Δομοκού. Εφόσον εξέτισε το 1/3 της ποινής που του επιβλήθηκε και σύμφωνα με τον νόμο του παρασκευόπουλου, απόφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους στις 16/1/2017.

19/1 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη

Στις 19/1 συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη για την συμμετοχή του στην  ληστεία της Εθνικής τράπεζας στην Σόλωνος τον Γενάρη του 2006 καθώς και για έξι ακόμη ληστείες τραπεζών την περίοδο 2002-2006.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19/1, 9:00 πμ, εφετείο Λουκάρεως στον 6ο όροφο και αίθουσα Δ120Γ.

Κανένας αιχμάλωτος μόνος στα χέρια του κράτους.

Αποφυλάκιση του συντρόφου Παναγιώτη Μιχαλάκογλου

Αποφυλακίστηκε ο σύντροφος Παναγιώτης Μιχαλάκογλου, από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Την 1η Οκτωβρίου 2014, μπάτσοι εισβάλουν στο σπίτι που διέμενε στο Κολωνάκι, βρίσκουν ένα καλάσνικοφ, μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και ένα περίστροφο. Από τότε προφυλακίζεται με κατηγορίες για διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών. Λίγο πριν λήξει το 18μηνο δικάζεται, με συνολική ποινή 8μιση χρόνια. Δύο χρόνια και 4 μηνες μετά αποφυλακίζεται με περιοσριστικούς όρους 1 φορά το μήνα παρουσία στο ατ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Κανένας σύντρόφος/ισσα μέσα στα κελιά.

Καλή λευτεριά.

ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

αλληλέγγυοι/ες

Σε στιγμές πολέμου ο εχθρός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

5/1/2017 δυνάμεις καταστολής του κράτους εκτελούν έφοδο σε οικία στην περιοχή της Ηλιούπολης και συλλαμβάνουν την Αναρχική Πόλα Ρούπα μέλος του Ε.Α. και την συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, καθώς επίσης από την πρώτη στιγμή απαγάγουν το 6χρονο παιδί του ζεύγους Ρούπα-Μαζιώτη. Μετά την σύλληψη και παρά την απαίτηση της Πόλας Ρούπας για να δοθεί το παιδί σε άτομα της οικογένειάς τους, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποφασίζουν την οριστική απομάκρυνση του παιδιού από την οικογένειά του. Κίνηση η οποία όχι μόνο υποδηλώνει την εκδικητική στάση του κράτους και το μίσος που θρέφει για τα μέλη του Ε.Α. εξαιτίας της διαρκούς επαναστατικής τους δράσης, αλλά μας φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο μνήμες και καταστάσεις που είχαμε ξανά βιώσει στο παρελθόν με την εκδικητική δίωξη συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ. και την τότε, πρωτάκουστη, προφυλάκισή τους.

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, αμετανόητο μέλος του Ε.Α.  5 χρόνια στην παρανομία δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει έμπρακτα τον ένοπλο αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Η στάση της στην παρανομία όλα αυτά τα χρόνια και ο ευρίτερος επαναστατικός της αγώνας, υποδηλώνει την δυναμική και το σθένος της που και μόνο με την δράση της ούσα κατατρεγμένη και καταζητούμενη ξεφτίλιζε διαρκώς το οργανωμένο κράτος. Η σύλληψη και μόνο μιας αντάρτισσας πόλης είναι επαρκές εφαλτήριο για την συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας.

Οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή απεργία πείνας και δίψας με βασικό τους αίτημα την παράδοση του παιδιού σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Τέτοιου είδους πρακτικές όπως ο εκβιαστικός βασανισμός ενός παιδιού με σκοπό την ψυχολογική σύνθλιψη των ανταρτών πόλεως δεν νοείται να μείνει αναπάντητη από τους/ις αναρχικούς\ές.

Ο μανδύας μπορεί να αλλάζει χρώμα και ύφασμα, αλλά ο σκοπός του παραμένει ο ίδιος. Πάντα θα είναι εκεί για να καλύπτει την σαπίλα αυτού και κάθε τέτοιου συστήματος, πάντα θα είναι εκεί για να ξεγελά και να πλανά όσους κατά βάθος επιθυμούν να εθελοτυφλούν, προσδοκώντας ένα καλύτερο κράτος και πάντα θα ‘ναι εκεί για να εκδικείται και να εξοντώνει όλους όσους του αντιστέκονται παλεύοντας για ελευθερία.

Εμείς διαλέξαμε πλευρά.

Η ανοχή υποδηλώνει συνενοχή!

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας και δίψας. Να δοθεί η κηδεμονία του παιδιού σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Δύναμη και αλληλεγγύη στα αιχμάλωτα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

Σάββατο 7/1, 13:00 έξω από τα γραφεία του Συριζα στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στους απεργούς πείνας και δίψας Ν.Μαζιώτη, Π.Ρούπα και Κ.Αθανασοπούλου, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έξω από την Κουμουνδούρου, αύριο 7/1/2017 στις 13:00.

Να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού του Ν.Μαζιώτη και της Π.Ρούπα στους συγγενείς τους.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

Σε απεργία πείνας και δίψας Ν.Μαζιώτης, Π.Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Την Πέμπτη 5/1 τα ξημερώματα συνελήφθη από την «αντιτρομοκρατική» η καταζητούμενη και επικηρυγμένη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και η Κων/να Αθανασοπούλου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Βρισκόμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο με το κράτος και τους μηχανισμούς του και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας σύντροφος-ισσα δεν είναι μόνος-η στον αγώνα που δίνει.

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησανε η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης για να πάρουν οι συγγενείς το παιδί τους, καθώς στην απεργία πείνας και δίψας συμμετέχει αλληλέγγυα η Κων/να Αθανασοπούλου.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Απεργία πείνας ξεκινάν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ στις 5μμ
Καλέσματα 1 2 3

Αθήνα νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία 3μμ 1 2 3

Συγκεντρώσεις για την απελευθέρωση του 6χρονου παιδιού της Π.Ρούπα. Παρασκευη 6/1:  Αθηνα, ΓΑΔΑ 11π.μ, 1| 2 |3 Θεσ/νικη 10.00π.μ. Αγ. Σοφίας & Τσιμισκή

                                              Συνελευσεις αλληλεγγύης 1,| 2                                                              Διαμαρτυρία Πολιτικών Κρατουμένων, Κείμενο αλληλεγγύης φυλακισμένων αναρχικών,   Κ, Γουρνάς, Αναρχικοί Δ’ Πτέρυγας Κορυδαλλού

Συνεχής ενημέρωση

Δήλωση της συντρόφισσας Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου

Είμαι αναρχικιά, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Πηγή