Οι αναρχικοί κρατούμενοι Monica Caballero και Francisco Solar αναμένεται να απελαθούν από την Ισπανία και να αφεθούν στην Χιλή σύντομα

Σύμφωνα με καθεστωτικά μίντια στην Ισπανία και την Χιλή, το Audiencia Nacional (Εθνικό Δικαστήριο) της Ισπανίας αποφάσισε στις 30 Ιανουαρίου να μετατρέψει το υπόλοιπο των ποινών της Monica και του Francisco σε απέλαση. Οι συνήγοροι των συντρόφων πιστεύεται ότι έχουν αιτηθεί την εφαρμογή του άρθρου 89 του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα, το οποίο επιτρέπει σε αλλοδαπούς πολίτες που εκτίουν φυλάκιση μεγαλύτερη του ενός έτους να αντικαταστήσουν την ποινή τους με με απέλαση από το Ισπανικό Κράτος. Η αρχική ποινή των 12 ετών των συντρόφων μειώθηκε κατά την έφεση σε 4 χρόνια και 6 μήνες τον προηγούμενο Δεκέμβρη, το οποίο σημαίνει ότι έχουν εκτίσει τώρα περισσότερο από το ένα τρίτο της ποινής.

Αναμένεται,σύμφωνα με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των μπάτσων, ότι οι σύντροφοι θα μεταφερθούν από την Ισπανική αστυνομία στη Χιλή όπου θα παραδοθούν στη αστυνομία της Χιλής και έπειτα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com

Χιλή: Υπόθεση Βόμβες II – Ορίστηκε ημερομηνία δίκης εναντίον των αναρχικών συντρόφων Juan, Nataly και Enrique

Έπειτα από χρόνια υποκίνησης ερευνών και συλλήψεων για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και στις υποδομές του μετρό του Santiago το 2014, η εμετική εισαγγελική υπηρεσία του νότιου διαμερίσματος αποφάσισε να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη της δίκης υπό τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει 186 μάρτυρες. 87 ειδικούς, 231 έγγραφα και 648 αποδεικτικά στοιχεία προς παρουσίαση ενώπιον του βωμού της δημοκρατικής ανάκρισης στις 24 Μαρτίου του 2017, όταν η δίκη εναντίον των συντρόφων θα αρχίσει.

Όπως και άλλες μεγα-δικαστικές διαδικασίες, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει κάνα δίμηνο.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να χτιστεί επαναστατική αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστεί ο δικαστικός μηχανισμός που προσπαθεί να καταπιεί τις ζωές των Juan, Nataly και Enrique.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com