ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


“Διάβασα κάπου πως σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μέσα στα τόσα εκατομμύρια, δεν υπάρχουν δυο αγόρια ή δυο κορίτσια όμοια με δυο σταγόνες νερό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επαναστάτες. Ο καθένας κουβαλάει στη συμμετοχή τα δικά του όνειρα, τις δικές του αγάπες. Τον δικό του εαυτό, το δικό του «μπορώ». Αλίμονο αν ήταν αλλιώς. Θα ήμασταν μηχανάκια ή αμοιβάδες.

 Και την ιστορία την π…να, έτσι την γράφουνε, και οι αστοί και οι κομμουνιστές: οριζόντια, ισόπεδη.  Μιλάνε για λαούς, μιλάνε για μάζες. Κανένας απ’ αυτούς δεν μπόρεσε ποτέ να νοιώσει την ένταση, το πάθος, την κορύφωση και την πτώση κόσμων ολόκληρων, σ’ ένα μοναχά εικοσιτετράωρο από τη ζωή του επαναστάτη.” 

 «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς»
Χρόνης Μίσσιος

Όλα ξεκίνησαν το 2012 σε μία διαδήλωση, που συμμετείχα κι εγώ ενάντια στο μνημόνιο, όπως όλος ο κόσμος. Στο τέλος της διαδήλωσης άλλοι πήγαν σπίτια τους, άλλοι σε διάφορα καφέ, άλλοι στην πλατεία των Εξαρχείων.  Εγώ συνέχισα με τα πόδια προς την κατοικία μου. Αυτό βέβαια έχει μικρή σημασία για το κράτος και τα τσιράκια του, αφού δε μου άφησαν τα περιθώρια να υπερασπιστώ τον εαυτό μου πριν την προφυλάκισή μου.

Το απόγευμα της Τρίτης 25/07/2017, καθώς βγαίνω από  σπίτι  φιλικού μου προσώπου – το τονίζω όχι σπίτι μου – με περικυκλώνουν 25 σκουπίδια της Κρατικής Ασφάλειας, μου περνούν χειροπέδες και με οδηγούν στη ΓΑΔΑ ανακοινώνοντάς μου, ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εδώ και τρεις μήνες για το οποίο δεν είχα ενημερωθεί ποτέ.  Μετά από 30 λεπτά περίπου, με φωνάζει ο υπεύθυνος στο γραφείο του και μπαίνοντας μου δίνει το χέρι του. Αντανακλαστικά, γέλασα, του είπα να μαζευτεί και κάθισα να ακούσω. Μου ανέφερε, ότι ξέρει πως είμαι καλό παιδί, αλλά υποψιάζεται, ότι συμμετέχω σε διαδηλώσεις του κινήματος. Ούτε αρνήθηκα, ούτε αποδέχτηκα κάτι. Δεν απάντησα τίποτα. Στη συνέχεια ανέφερε κάποια ονόματα, χωρίς να με ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο. Έπειτα υποδυόμενος το προφίλ του «καλού» μπάτσου μου είπε, ότι δε θα πάνε σπίτι μου «γιατί είναι σε μεγάλη ηλικία η μάνα μου, μην πάθει και τίποτα». Όλο αυτό κράτησε 5 λεπτά. Επέστρεψα στο διάδρομο του 6ου ορόφου και ύστερα από μία ώρα μετά με πήγαν στον 7ο στα κρατητήρια, εκεί που κλείνουν τα σώματα των ανθρώπων. Το επόμενο πρωί, ακολούθησαν οι τυπικές διαδικασίες, με πήγαν για φωτογραφίες, και έπειτα Ευελπίδων-Λουκάρεως, όπου μου ανακοίνωσαν την προφυλάκισή μου στον Κορυδαλλό, με πρόσχημα την αγνωστη κατοικία, χωρίς να με δει βέβαια το κατάλληλο αρμόδιο πρόσωπο. Να διευκρινιστεί, ότι μετά τη σύλληψη μου δεν πήγαν να ψάξουν στο σπίτι μου και ο λόγος είναι προφανής. Δεν ήθελαν να μπορέσω να αποδείξω ότι ήξεραν, πού μένω  ενώ στην πραγματικότητα μπορούσαν να με βρουν 24 ώρες το 24ωρο, όπως και έγινε. Αστείο να αναφερθεί, ότι μετά τη σύλληψή μου στην Κρατική είδα πολλές μούρες, που είχα δει κάτω απ’ το σπίτι μου και στα πέριξ της κατοικίας μου όπως και η μητέρα μου.

Από τη μεριά μου πλέον είναι ξεκάθαρο γιατί με συνέλαβαν τόσα σκουπίδια του κράτους και γιατί δεν με κάλεσαν να μου προσάψουν αβάσιμες κατηγορίες. Ο λόγος είναι, ότι αυτές οι κατηγορίες δεν είναι ικανές να προφυλακίσουν κάποιον. Δεν μου έγινε γνωστό με κάποιο πιστοποιημένο χαρτί, ότι πρέπει να παρουσιαστώ στον ανακριτή για την υπόθεση που εκκρεμούσε, με αποτέλεσμα εγώ να είμαι ανυποψίαστος στα χέρια τους.

Αυτές οι πρακτικές είναι αρκετά γνώριμες στο κίνημα. Προσπαθούν να καταστείλουν τους αγώνες μας και να αιχμαλωτίσουν κάθε ιδέα που πάει κόντρα στη μίζερη κανονικότητα, που πλασάρεται ως ασφάλεια και ηρεμία. Κρατικά καθάρματα, που παίζουν σε μια σκακιέρα όλη την κοινωνική πλειοψηφία.

Οι διαδηλώσεις είναι ένα μέσο αγώνα, που σπάει τη σιωπή του κοινωνικού νεκροταφείου. Όλες αυτές οι αλλοτριωμένες ζωές μέσα στους συμβιβασμούς και τα «μην». Με σχέσεις βουτηγμένες στο ψέμα, που  αποσκοπούν στο κέρδος και στην αναβάθμιση του κοινωνικού στάτους. Το κράτος με τα μάτια του προσπαθεί να παρακολουθήσει, όποιον διαταράσσει αυτή τη σαπίλα. Φυλακίζει αυτούς που αντιστέκονται, όμως η αλληλεγγύη των συντρόφων φέρνει τις ψυχές των κρατουμένων στο παρόν να τριγυρνάνε καβατζωμένες  μέσα στις εξεγερμένες στιγμές, σε αυτές τις στιγμές που συμβιβασμοί δε χωράνε.

Όλοι εμείς επιθυμούμε την καταστροφή της μίζερης κοινωνίας, που μένει θεατής και καταστρέφει με την παθητικότητά της. Παράλληλα, θέλουμε τη δημιουργία νέων τρόπων αλληλεπίδρασης και πρέπει να οπλιστούμε με τη συνείδησή μας και να δράσουμε με όλα τα μέσα, όχι παθητικά. Οφείλουμε να γίνουμε δημιουργοί των ιδεών μας, αυτών των ιδεών που στοχεύουν στην πολύμορφη δράση κόντρα στο κράτος. Να σπείρουμε την ηχώ της ελευθερίας και της εξέγερσης σε όλο το κίνημα, σε όλες τις κοινότητες αγώνα και σε κάθε εξεγερμένη ατομικότητα. Ξέρουμε, ότι τα λόγια συχνά αντηχούν στο κενό, όμως αμετανόητοι παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και κοιτάμε κατάματα τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά μας. Δε μένουμε δεμένοι όσο και να μας δένετε τα χέρια. Η ψυχή μας ξεγλιστράει από τα κάτεργα του κράτους, που φυλακίζει ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει. Προσπαθεί να εκφοβίσει συντρόφους και συγγενείς ατόμων που διώκονται, αλλά μάλλον «ξεχνά» πως, όποιος αντιδρά ποτέ δεν είναι μόνος του.

Κοιτάμε το τέρας με τα φλογερά μας μάτια και  πετάμε δίχως αύριο, όπως ο Δαίδαλος και ο ‘Ικαρος, για το ταξίδι των ονείρων μας. Αυτό το όνειρο με ελεύθερους ανθρώπους, οπλισμένες γυναίκες που τσακίζουν τους βιαστές τους, ζώα με τους ιδιοκτήτες τους στο λουρί, εργάτες να κρεμάνε τα αφεντικά τους, σκουπιδιάρηδες να πετούν τους δημάρχους στους κάδους.

Με τη συνείδησή μας στο τιμόνι και το πάθος μας στο γκάζι κοιτάμε άλλη μια μέρα, που πέθανε, περιμένοντας να γεννηθεί η επόμενη και ας είναι η πιο δύσκολη. Θα τη δεχτούμε όπως και τις συνέπειες των ιδεών και των πράξεων. Για πάντα αμετανόητοι.

 

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της G20

Αλληλεγγύη στους μετανάστες που εξεγείρονται στα κέντρα κράτησης


Πίσω ρουφιάνοι-εμπρός σύντροφοι!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Παναγιώτης Ζ. –  Ά πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

Αφίσα για Παναγιώτη Ζ.

ΒΙΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΙ…

Την Τρίτη 25/07/2017 δεκάδες ανδρείκελα της Κρατικής Ασφάλειας συλλαμβάνουν τον αναρχικό σύντροφο Παναγιώτη Ζ. με την κατηγορία του εμπρησμού πυροσβεστικού οχήματος, μετά από διαδήλωση γενικής απεργίας το 2012,έπειτα από <ανώνυμο> τηλεφώνημα που τον κατονόμαζε ως δράστη της επίθεσης, σε οργανωμένη επιχείρηση κάτω από φιλικό σπίτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης ημέρας υπήρξε δυναμική παρουσία αλληλέγγυων συντρόφων από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μέχρι τον εισαγγελέα στο Εφετείο (Λουκάρεως), όπου, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφασίζεται η προφυλάκισή του με το γελοίο πρόσχημα της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας. Επιπλέον, από τις συμπλοκές που ξέσπασαν με τους μπάτσους συνελήφθησαν ακόμη δύο αλληλέγγυοι σύντροφοι.

Η σύλληψη του συντρόφου αλλά και η χρονική συγκυρία της πραγματοποίησής της μόνο τυχαίες δεν είναι. Σε μια περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία υποδουλώνεται ολοένα και περισσότερο στις επιταγές της οικονομικής τυραννίας και οι κοινωνικο-ταξικές αντιθέσεις οξύνονται, η κρατική μηχανή καλείται να διαχειριστεί ένα πλήθος προκλήσεων που απειλούν την εγχώρια καπιταλιστική ομαλότητα, μεταξύ των οποίων και η εντεινόμενη δράση των αναρχικών, του εσωτερικού εχθρού της δημοκρατίας. Οι εξεγέρσεις μεταναστών στα κέντρα κράτησης και η συνεχιζόμενη κινητοποίηση στις ελληνικές φυλακές αποτελούν εκφάνσεις της κοινωνικής σύγκρουσης που μαίνεται. Ο κόσμος της εξέγερσης και της αναρχίας που δεν συνθηκολόγησε με την αριστερή κυβέρνηση, αλλά παρέμεινε επικίνδυνος εχθρός του κράτους και της εξουσίας βάλλεται πανταχόθεν από τις καθεστωτικές δυνάμεις, των οποίων τα συμφέροντα – παρά τις ενδοεξουσιαστικές κόντρες και αψιμαχίες – συγκλίνουν στην πάταξη των αναρχικών. Έτσι, η διάχυση της εξεγερτικής/επαναστατικής δράσης στο μητροπολιτικό πεδίο και οι απόπειρες ανοικοδόμησης ανατρεπτικών προοπτικών, αναπόφευκτα, έρχονται αντιμέτωπες με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις της αντιεξέγερσης και της αντεπανάστασης. Από τις αντιαναρχικές ρητορείες των πολιτικών και των δημοσιογράφων και την εμφάνιση φιλοκαθεστωτικών σχημάτων αγανακτισμένων πολιτών, μέχρι τις εκκενώσεις των καταλήψεων και τις προειλημμένες αποφάσεις της δικαστικής μαφίας ενάντια στους πολιτικούς κρατουμένους, επιχειρείται ο εκφοβισμός όσων αντιστέκονται, εξεγείρονται, επαναστατούν, προλειαίνοντας το έδαφος για την επερχόμενη κλιμάκωση της καταστολής, συνεπικουρούμενη από την εθελοδουλία των φιλήσυχων που παραμένουν θεατές. Απόρροια των παραπάνω είναι και η στοχευμένη καταστολή των πολύμορφων αντικρατικών κοινοτήτων, κομμάτι των οποίων είναι και ο Παναγιώτης.

Μακριά από λογικές θυματοποίησης και υποταγής και ενάντια στο δίπολο αθωότητας-ενοχής, η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Δίπλα σε όσους μάχονται με λύσσα και συνείδηση ενάντια στο υπάρχον σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα σε όλους μας και δεν θα μείνει αναπάντητο.

Πίσω ρουφιάνοι. Εμπρός σύντροφοι.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

Καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης στον σύντροφο Παναγιώτη Ζ.

…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Chile: Update on Anarchist Prisoners Nataly, Juan & Enrique; on trial since March 24, 2017 (Eng/Esp)

Received and translated by Insurrection News on 30.07.17:

The trial against the compañerxs began on March 24. It was expected that the trial would be long and exhausting, and it has been so far, since the prosecution had announced the presentation of 186 witnesses, 87 experts, 231 documents and 648 pieces of evidence.

As was previously reported at the beginning of the trial, the accusations of and convictions sought by the prosecution are as follows:

* Enrique Guzmán: Accused of making the explosive device used at Police Station No.1 in Santiago Centro. This charge has been formalized under the anti-terrorism law and the prosecution are demanding 10 years imprisonment.

* Nataly Casanova: Accused of making the explosive device used at Police Station No.1 in Santiago Centro, of placing the explosive device in the subway car at Los Dominicos metro station and possession of material for the preparation of explosives. The charges have been formalized under the anti-terrorism law and the prosecution are demanding 20 years imprisonment.

* Juan Flores: Accused of placing the explosive device used at Police Station No.1 in Santiago Centro, of placing the explosive device in the subway car at Los Dominicos metro station and the placement of the explosive device at Subcentro. The charges have been formalized under the anti-terrorism law and the prosecution are demanding life imprisonment for him.

At present the compxs are facing the daily ordeal of attending the trial. They are taken from their cells very early each day for the start of the trial sessions at approx. 9AM and then are returned to their cells at 2PM.

In the courtroom they are seated together however they have no contact with each other as a cop sits in between each compx to separate them.

A long and strenuous phase of the trial has been the presentation of evidence by part of the prosecutor’s office (DNA, traces, items seized in raids etc) as well as the current phase of statements by witnesses for the prosecution.

The witnesses for the defense have still not been heard and include friends and relatives, so they can’t enter hearings if they are not testifying as witnesses, which limits the possibilities of obtaining information about what is happening in the trial.

Via letters the compxs have been and will continue to be informed of the actions and initiatives of solidarity for them, and it has been transmitted to them the importance of writing and sharing how they have been coping with the trial and how they feel about the solidarity campaign.

From Chile, all of us who take part in some way supporting Nataly, Juan and Enrique salute the solidarity initiatives promoted by compxs from Argentina, Greece and other latitudes.

Against all the trials and condemnations of power, anarchic solidarity strengthens our affinities by sharpening our action against authority!

Death to authority!
Long live anarchy!

******

(Chile) Sobre la situación de Nataly, Juan y Enrique, en juicio desde el 24 de marzo.

El juicio contra lxs compañerxs fue iniciado el 24 de marzo. Se esperaba, y así ha sido, que el juicio fuese largo y extenuante, ya que la fiscalía había anunciado la presentación de 186 testigos, 87 peritos, 231 documentos y 648 evidencias.

Como ya se informó al iniciarse el juicio, las condenas y acusaciones de
la fiscalía son las siguientes:

*Enrique Guzmán: Acusado de la confección del artefacto explosivo usado en la 1° Comisaria de Santiago Centro. Formalizado por ley antiterrorista, la fiscalía pide 10 años de cárcel.

*Nataly Casanova: Acusada de la confección del artefacto explosivo usado en la 1° Comisaria de Santiago Centro, de la colocación del artefacto explosivo en el vagón de metro en los dominicos, tenencia de material para la confección de material explosivo. Formalizada por ley antiterrorista, la fiscalía pide 20 años de cárcel.

*Juan Flores: Acusado de la colocación del artefacto explosivo usado en la 1° Comisaria de Santiago Centro,de la colocación del artefacto explosivo en el vagón de metro en los dominicos, de la colocación del artefacto explosivo en el Subcentro. Formalizado por la ley antiterrorista, la fiscalía pide cadena perpetua en su contra.

Actualmente, lxs compas están abocadxs a enfrentar el juicio, los sacan muy temprano desde las celdas cada día para iniciar las sesiones del juicio cada día a las 9 de la mañana aprox., y los devuelven a eso de las 14hrs.

En la sala de audiencias están juntxs, pero no pueden tener contacto directo pues les han puesto entre unx y otrx un gemdarme para separarlos.

Una fase larga y extenuante ha sido la de presentación de pruebas por parte de la fiscalía (seguimientos, ADN, elementos  incautados en allanamientos, etc), así como también la actual fase de declaraciones de los testigos de la fiscalía.

Los testigos de la defensa de lxs compas aun no declaran e incluyen a personas cercanas y familiares, por lo cual estas no pueden ingresar a las audiencias mientras no declaren como testigxs, lo que limita las posibilidades de obtener información sobre lo que pasa en el juicio.

Lxs compas a través de cartas se han ido y se seguirán enterando de las acciones e iniciativas de solidaridad, y se les ha transmitido la importancia de que puedan escribir, a modo de compartir cómo han estado enfrentando el juicio y de retroalimentación de la solidaridad.

Desde Chile, quienes tomamos parte en apoyar de alguna forma a Nataly, Juan y Enrique, saludamos las iniciativas de solidaridad impulsadas por compas de Argentina, de Grecia y otras latitudes.

¡Contra todos los juicios y condenas del poder, la solidaridad anárquica fortalece nuestros lazos afilando el accionar contra la autoridad!

¡Muerte a la autoridad!
¡Que viva la anarquía!

insurrectionnewsworldwide.com