Πανό για τον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου στο Πολυτεχνείο

“Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2017, η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει το σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Το ένταλμα, που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο, αφορούσε στην ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και σε απόπειρα δολοφονίας κατά συρροή, σχετικά με την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με παγιδευμένο φάκελο. Οι έωλες κατηγορίες του εντάλματος βασίστηκαν σε μίγμα γενετικού υλικού, το οποίο φέρεται να έχει συλλεχθεί και αποθηκευτεί από αντικείμενα μετά το τέλος των συγκρούσεων αντιμνημονιακής πορείας το 2011, όταν ο σύντροφος είχε συλληφθεί. Το εν λόγω μίγμα σχετίζεται αυθαίρετα με αυτό, που σύμφωνα με τις κατηγορίες βρέθηκε σε υπολείμματα στον παγιδευμένο φακέλο μαζί με το DNA του Παπαδήμου. Οι κατηγορίες του εντάλματος σε συνδυασμό με τα πράγματα, που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη, οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης με βάση τον «αντι-τρομοκρατικό νόμο» (187Α).

Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται σύντροφος από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου. Είναι πάγια τακτική της αντιτρομοκρατικής να στοχοποιεί άτομα από το συντροφικό και φιλικό περιβάλλον για εκφοβισμό, σε μια προσπάθεια πολιτικής και φυσικής απομόνωσης των συλληφθέντων. Στις 29 Οκτωβρίου, ο Ντίνος οδηγήθηκε στον ανακριτή στο εφετείο για να τελεστεί το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια στην Ευελπίδων, από όπου πήρε 3ήμερη προθεσμία για να «απολογηθεί» , για την δικογραφία, που σχηματίστηκε από την αυτόφωρη διαδικασία.

Την 1η Νοεμβρίου, μετά την πολύωρη “απολογία” του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο, αποφασίστηκε εσπευσμένα η ειδική μεταγωγή του και η προφυλάκισή του στις φυλακές της Λάρισας. Τοποθετήθηκε μακριά από τον τόπο διαμονής , το οικογενειακό, συντροφικό και φιλικό του περιβάλλον, με σαφή πρόθεση την πολιτική και φυσική εξόντωσή του. Η εντολέας της προφυλάκισης Ε. Ράικου έχοντας χτίσει το προφίλ της “ηθικής και αδιάφθορης” κρατικής λειτουργού από τη θέση, την οποία κατείχε ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της υποκρισίας της αστικής ηθικής, καθώς γίνεται όλο και πιο γνωστή για τις μεθοδεύσεις και την εκδικητικότητα της απέναντι σε αναρχικούς, οι οποίοι αγωνίζονται. ”

απόσπασμα από κείμενο της συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου