Αναρχικοί Κρατούμενοι

Ανδρικές Φυλακές Κορυδαλλού-A’ Πτέρυγα

 • Χάρης Χατζιμιχελάκης

Συνελήφθη στις 23/9/2009 στο σπίτι του μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Έχει αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κι έχει καταδικαστεί σε 4 διαφορετικές ποινές. Συνολική κατά συγχώνευση ποινή 25 χρόνια. Εκρεμεί ακόμα μια υποδικία.

 • Παναγιώτης Αργυρού

Συνελήφθη την 1/11/2010 κατά τη διάρκεια αποστολής δεμάτων βόμβες σε πρεσβείες και Ευρωπαίους ηγέτες. Καταζητούμενος για σχεδόν από ένα χρόνο (από τις 23/9/2009). Έχει αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κι έχει καταδικαστεί σε 6 διαφορετικές ποινές. Συνολική κατά συγχώνευση ποινή 25 χρόνια.

 • Μιχάλης Νικολόπουλος

Συνελήφθη στις 26/1/2011 μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας Δίας. Καταζητούμενος από τις 23/9/2009. Έχει αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κι έχει καταδικαστεί σε 5 διαφορετικές ποινές. Συνολική κατά συγχώνευση ποινή 25 χρόνια. Εκκρεμεί υποδικία για απόπειρα απόδρασης το 2011.

 • Δαμιανός Μπολάνο

Συνελήφθη στις 24/3/2011 σε κρυσφήγετο στο Βόλο μετά από οργανωμένη επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Καταζητούμενος για 1,5 χρόνο από τις 23/9/2009. Έχει αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κι έχει καταδικαστεί σε 5 διαφορετικές ποινές. Συνολική κατά συγχώνευση ποινή 25 χρόνια.

 • Γιώργος Νικολόπουλος

Συνελήφθη στις 14/3/2011 μαζί με τον Δαμιανό Μπολάνο στο ίδιο κρυσφήγετο στο Βόλο μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Καταζητούμενος για 1,5 χρόνο από τις 23/9/2009. Έχει αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κι έχει καταδικαστεί σε 5 διαφορετικές ποινές. Συνολική κατά συγχώνευση ποινή 25 χρόνια. Εκκρεμεί υποδικία για απόπειρα απόδρασης το 2011.

 • Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Συνελήφθη στις 18/5/2011 μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην οποία τραυματίστηκε ο ίδιος και δύο αστυνομικοί. Προσχώρησε στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2013 μέσα από τη φυλακή. Έχει καταδικαστεί σε 4 διαφορετικές ποινές. Συνολική κατα συγχώνευση ποινή 25 χρόνια. Εκκρεμεί υποδικία για απόπειρα απόδρασης το 2011.

 

Ανδρικές Φυλακές Κορυδαλλού-Δ’ Πτέρυγα

• Καραγιαννίδης ΓιώργοςΜε συνέλαβε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής στις 4/12/2010 στον Πειραιά. Ταυτόχρονα, άλλο κλιμάκιο συνέλαβε τους συντρόφους μου Αλ. Μητρούσια και Κ. Σακκά στην Ν. Σμύρνη, έξω από αποθήκη όπου είχαμε κρυμμένο οπλισμό και εκρηκτικά. Ο Αλέξανδρος κι εγώ καταζητούμασταν από τον Σεπτέμβρη του 2009 ως μέλη της ΣΠΦ και φυγοδικούσαμε. Την ίδια μέρα σε διάφορα σημεία συλλαμβάνουν και τους αναρχικούς Χ. Πολίτη, Δ. Μιχαήλ και Στ. Αντωνίου. Οι πρώτοι τρεις αναλαμβάνουμε από κοινού την κατοχή των όπλων και των εκρηκτικών και δηλώνουμε πως αφορούν στην επιθετική μας στάση απέναντι στους κρατικούς και καπιταλιστικούς θεσμούς.

Αρνούμαστε από την αρχή ότι είμαστε μέλη της ΣΠΦ, όπως το ίδιο
διακηρύσσει και η οργάνωση.
Στην αρχή όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούμαστε για ένταξη σε “άγνωστη
τρομοκρατική οργάνωση που έχει προβεί σε άγνωστες πράξεις”.

Μετά από τρεις μήνες, χωρίς να προκύψουν νέα στοιχεία, κατηγορούμαστε
και οι έξι για συμμετοχή στην ΣΠΦ. Μετά από άλλον ένα μήνα ο Αλέξανδρος κι
εγώ κατηγορούμαστε και για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων και όλοι
μας για 160 προγενέστερες επιθέσεις της ΣΠΦ.
Τον Μάιο του 2011 οι Πολίτης και Μιχαήλ απαλλάσσονται με βούλευμα απ’ όλες
τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες για τους υπόλοιπους είναι:
-Σακκάς, Αντωνίου: ένταξη στη ΣΠΦ, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή
εκρηκτικών.
-Μητρούσιας, Καραγιαννίδης: τα παραπάνω συν τρεις εκρήξεις (υπόθεση
Χαλανδρίου), αποστολή παγιδευμένων δεμάτων.

Στην πρώτη δίκη (Χαλανδρίου) καταδικάστηκα σε 20 χρόνια κάθειρξη και
στην δεύτερη (διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών) σε 14
χρόνια. Αθωώθηκα για τις υποθέσεις των παγιδευμένων δεμάτων και των 160
επιθέσεων.

Από τις 20/4 εξελίσσεται το εφετείο για όλες τις παραπάνω υποθέσεις
εκτός αυτής των 160 επιθέσεων. Συνολικά σε αυτή τη δίκη δικαζόμαστε 17 αναρχικοί, μέλη της ΣΠΦ και μη.

Σταμπούλος Αντώνης : Τη 1/10/14 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος από την αντιτρομοκρατική έχοντας στην κατοχή του κλειδιά από χώρο που η αστυνομία
συσχετίζει με τη δράση της οργάνωσης επαναστατικός αγώνας. Ο σύντροφος παρά
τη βία που του ασκείται δεν συνεργάζεται με τις αρχές με αποτέλεσμα να
ταυτοποιηθεί 2 ημέρες μετά τη σύλληψη παρακολύοντας σημαντικά τις έρευνες.
Στο δικαστήριο που ακολούθησε (2η δίκη του ε.α.) αντικρούει το κατηγορητήριο και υπερασπίζεται την αναρχική του ταυτότητα. Ταυτόχρονα, με την πολιτική παρουσία συντρόφων μαρτύρων υπεράσπισης, αναδικνύεται ο πολιτικός χαρακτήρας της δίκης και των διώξεων. Τελικώς, παρά την απουσία στοιχείων καταδικάζεται σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Το εφετείο εκκρεμεί, χωρίς να ‘χει οριστεί ημερομηνία

Ταχυδρομική διεύθυνση : Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού-Ανδρικές φυλακές Τ.Κ 18110, Κορυδαλλός, Αθήνα (όνομα ατόμου).

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

 • Οικονομίδου Όλγα

Μετά τις συλλήψεις στο σπίτι στο Χαλάνδρι του Σεπτέμβρη του 2009,επιλέγω να περάσω  στην παρανομία, δίχως να υπάρχει ένταλμα εις βάρος μου, για να στηρίξω την δράση της Σ.Π.Φ  και τη προώθηση του αναρχικού ένοπλου αγώνα. Τον Μάρτιο του 2011 συλλαμβάνομαι μετά από έφοδο των ΕΚΑΜ σε κρησφύγετο της Σ.Π.Φ  στο Βόλο

Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τη Σ.Π..Φ  και στηρίζω όλες τις ενέργειες της ,εναντίων στόχων και συμβόλων της εξουσίας

Κατηγορoύμαι για ένταξη, συγκρότηση και μετέπειτα για διεύθυνση <<τρομοκρατικής>> οργάνωσης (όπως όλοι όσοι αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη)διακεκριμένη οπλοκατοχή, εκρήξεις, εμπρησμούς, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία κ.α)

Προφυλακίζομαι στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Μετά από πειθαρχική ποινή μέσα στη φυλακή, με μεταγάγουν στο γυναικείο παράρτημα των φυλακών Διαβατών στην Θεσσαλονίκη. Εκεί αρνούμαι τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που θέλει να μου επιβάλλει η υπηρεσία και η εισαγγελική αρχή αποφασίζει τον εγκλεισμό μου στην απομόνωση. Ενώ το ανώτατο διάστημα που μπορεί να κρατηθεί ένας κρατούμενος στην απομόνωση είναι λίγες μέρες, τελικά κρατούμαι 52 μέρες και με μεταφέρουν πάλι πίσω στη Θήβα. Στη συνέχεια μου γίνεται μεταγωγή στις γυναικείες  φυλακές Κορυδαλλού που ξεκινάει  μια σειρά από δικαστήρια για τη Σ.Π.Φ

Μέχρι στιγμής έχω καταδικαστεί σε 24 χρόνια για τις 160 εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις της Σ.Π.Φ (2008-20011),σε 21 χρόνια για ηθική αυτουργία στο σχέδιο ‘’Φοίνικας’’(ανατίναξη αυτοκινήτων, διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού και αρχιφύλακα φυλακών Ναυπλίου, αποστολή  παγιδευμένου δέματος σε πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής )επιθέσεις που συνέβησαν όσο βρισκόμουν στη φυλακή,σε 27 χρόνια για τον οπλισμό που βρέθηκε στο Βόλο κατά τη σύλληψη μου και τα 14 παγιδευμένα δέματα σε διεθνείς πρεσβείες και οργανισμούς και τέλος σε 115 χρόνια για την απόπειρα απόδρασης με ανατίναξη εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού το 2015

Επίσης εκκρεμεί εις βάρος μου η δίκη για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2016

Αυτή τη στιγμή εξακολουθώ να κρατούμαι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Για επικοινωνία

Οικονομίδου Όλγα

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

 

 • Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Η αναρχική συντρόφισσα συλλαμβάνεται από
την αντιτρομοκρατική στις 5-1-2017. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της δεν συνεργάστηκε με τις αρχές. Βρίσκετε προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και παραμένει υπόδικη χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος έως τώρα.
Η ίδια έχει αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή της στην οργάνωση επαναστατικός αγώνας και κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε ”τρομοκρατική” οργάνωση και για ληστεία τράπεζας από κοινού , καθώς επιβαρύνεται και με άλλες 6 κατηγορίες (εκρηκτικά, οπλοκατοχή, πλαστογραφία, διακεκριμένες κλοπές κ.α.) που μαζί με τις τρείς πρώτες, εντάσονται και αποτελούν άρθρα του αντιτρομοκρατικού νόμου 187 α του ΠΚ.
Και έχει επιπλέον την κατηγορία της άρνησης υποβολής σε εγκληματολογική
σήμανση.

Για επικοινωνία με την συντρόφισσα,
 Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
 Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου
 Τ.Κ. 18101

 

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού – Υπόγειο

 •   Τσάκαλος  Χρήστος

Τον Σεπτέμβρη του 2009 μετά τις συλλήψεις στο Χαλάνδρι, επιλέγω μαζί με τους συντρόφους της Σ.Π.Φ  το δρόμο της παρανομίας, με σκοπό να συνεχίσουμε τη δράση της οργάνωσης.

Ενώ έχουν βγει εντάλματα σύλληψης συνεχίζουμε τη δράση μας, χτυπώντας με παγιδευμένα δέματα και βόμβες, δικαστήρια, φυλακές, γραφεία φασιστών, αστυνομικές εγκαταστάσεις, την Βουλή, κτίριο ασφαλιστικής εταιρίας, πρεσβείες ,διεθνείς οργανισμούς (eurojust,Europol (κ.α)

Τον  Μάρτιο του 2011 συλλαμβάνομαι σε κρησφύγετο της  Σ.Π.Φ  στο Βόλο. Γίνεται νυχτερινή έφοδος  των ΕΚΑΜ στο διαμέρισμα και οι μπάτσοι βρίσκουν πολλά όπλα,καλάσνικοφ ,εκρηκτικά,χιλιάδες σφαίρες,υλικά μεταμφίεσης,πλαστές ταυτότητες κ.α

Μαζί με τους συντρόφους αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την συμμετοχή στην Σ.Π.Φ και δηλώνουμε αμετανόητοι με σκοπό να συνεχίσουμε τη δράση μας .

Αυτή τη στιγμή έχω καταδικαστεί σε 115 χρόνια για την υπόθεση απόπειρας απόδρασης από  τις φυλακές και διακεκριμένη οπλοκατοχή ρουκετών,όπλων,εκρηκτικών ,σε 28 χρόνια για την υπόθεση των 160 επιθέσεων της Σ.Π.Φ (σε τράπεζες,κομματικά γραφεία,εταιρίες security,εκλησσίες,σπίτια βουλευτών,αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων,αστυνομικά τμήματα,δημοσιογράφους  κ.α),σε 26 χρόνια για την κατοχή όπλων και εκρηκτικών στον Βόλο και τα 14 παγιδευμένα δέματα βόμβες σε πρεσβείες και διεθνείς οργανισμούς,σε 21 χρόνια και για την ηθική αυτουργία στο σχέδιο Φοίνικας(εκρήξεις σε οχήματα της διευθύντριας  φυλακών και του αρχιφύλακα,παγιεδυμένο δέμα σε διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.Το σχέδιο Φοίνικας έγινε όταν ήμασταν ήδη κρατούμενοι και το δικασήριο θεώρησε ότι οι επιθέσεις αυτές σχεδιάστηκαν από τη φυλακή,σε 7 χρόνια για την υπόθεση Χαλανδρίου (3 βομβιστικές επιθέσεις της Σ.Π.Φ ),ενώ εκκρεμούν οι δίκες για τη πρώτη απόπειρα απόδρασης το 2011 από τις φυλακές Κορυδαλλού,καθώς και για την απόπειρα απόδρασης  με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2016

Παράλληλα οι Ιταλικές αρχές κάνουν έρευνα για τις επικοινωνίες που έχουμε με Ιταλούς συντρόφους, ενώ έχουν ασκήσει δίωξη για το παγιδευμένο δέμα που είχε στείλει η Σ.Π.Φ στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σ.Μπερλουσκόνι. Αυτή τη στιγμή κρατούμαι στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στην ειδική πτέρυγα πολιτικών κκρατουμένων και είναι σε εξέλιξη τα εφετεία της Σ.Π.Φ

 •  Τσάκαλος Γεράσιμος:

Τον Σεπτέμβρη του 2009, μετά τις συλλήψεις στο Χαλάνδρι, επιλέγω μαζί με τους συντρόφους της Σ.Π.Φ. να περάσω στην παρανομία για την συνέχιση του αναρχικού αντάρτικου πόλης.

Στους μήνες που ακολουθούν  κι ενώ έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη μας, η οργάνωση μας περνά στην αντεπίθεση. Λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις στο Χαλάνδρι, η Σ.Π.Φ απαντά με την βομβιστική επίθεση στην κεντρική προεκλογική ομιλία του τότε πρωθυπουργού. Ακολουθούν βομβιστικέςεπιθέσεις σε δικαστήρια, φυλακές, γραφεία φασιστών, κρατικούς στόχους, αστυνομικές υπηρεσίες, με αποκορύφωμα το χτύπημα με βόμβα έξω από την βουλή.

Την 1η Νοεμβρίου του 2010 συλλαμβάνομαι μαζί με ένα ακόμη μέλος της Σ.Π.Φ.  στο Παγκράτι. Είχε προηγηθεί η αποστολή παγιδευμένου δέματος από κατάστημα courier που είχα πάει και η υπεύθυνη θεωρώντας ύποπτο το δέμα, το άνοιξε ακολουθώντας την «αστυνομική» της περιέργεια. Έγινε ανάφλεξη του δέματος και η περιοχή του Παγκρατίου περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις που μας συνέλαβαν.

Ανέλαβα με δημόσιο κείμενο την πολιτική ευθύνη και υπερασπίστηκα όλες τις ενέργειες της Σ.Π.Φ.

Προφυλακίστηκα στις φυλακές Μαλανδρίνου. Μετά από 30 μήνες προφυλάκισης, χωρίς να έχω δικαστεί ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, για πρώτη φορά στην ελλάδα διέταξε την παράταση της προφυλάκισης μου, δημιουργώντας ένα καθεστώς αόριστης προφυλάκισης (κανονικά το όριο προφυλάκισης είναι 18 μήνες και σε περίπτωση νέας δικογραφίας 30 μήνες). Τελικά πέρασα τέσσερα χρόνια προφυλακισμένος χωρίς δίκη.

Αυτή την στιγμή έχω καταδικαστεί σε 115 χρόνια για την απόπειρα απόδρασης απ’ τις φυλακές το 2015 με τις κατηγορίες διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, διακεκριμμένη οπλοκατοχή, κατοχή εκρηκτικών και σε 23 χρόνια για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βόμβα σε πρεσβείες και διεθνείς αστυνομικούς και δικαστικούς στόχους, σε 21 χρόνια για το σχέδιο Φοίνικας και τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού, του αρχιφύλακα Ναυπλίου κ.α., σε 21 χρόνια για τις 250 εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις της Σ.Π.Φ. από το 2008 και σε 5 χρόνια για πλαστογραφία ταυτοτήτων. Παράλληλα εκκρεμεί η δίκη για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2016.

Αυτήν την στιγμή κρατούμαι στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών στην ειδική πτέρυγα πολιτικών κρατουμένων και είναι σε εξέλιξη ένα από τα εφετεία της Σ.Π.Φ.

 • Πολύδωρος Γιώργος

Μετά τις πρώτες συλλήψεις στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβρη του 2009 για τη Σ.Π.Φ , επιλέγω να περάσω στη παρανομία ,δίχως να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος μου και να συμμετέχω στην συνέχιση της οργάνωσης

Τον Μάρτιο του 2011 ,συλλαμβάνομαι σε έφοδο των ΕΚΑΜ σε κρησφύγετο της Σ.Π.Φ  στο Βόλο. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη και υπερασπίζομαι όλες τις δράσεις της οργάνωσης από το 2008 μέχρι  σήμερα .Κατηγορούμαι για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση ‘’τρομοκρατική οργάνωση’’(όπως όλοι όσοι αναλάβαμε  την ευθύνη),διακεκριμένη οπλοκατοχή, εκρήξεις, εμπρησμούς, διακεριμένες κλοπές, πλαστογραφία κ.α

Προφυλακίζομαι στις φυλακές Κέρκυρας. Μετά την άρνηση μου να δεχτώ τον ταπεινωτικό σωματικό έλεγχο μου επιβάλλεται πειθαρχική ποινή και με βάζουν στην απομόνωση. Για την άρνηση του σωματικού ελέγχου περνάω από μια σειρά πειθαρχικών μεταγωγών αλλάζοντας διαρκώς φυλακές (Κέρκυρα,Ναύπλιο,Γρεβενά,Χαλκίδα,Αλικαρνασσό,Κρήτη)Τον Δεκέμβρη του 2011 συμμετέχω μαζί με τους συντρόφους της Σ.Π.Φ  και έναν ποινικό κρατούμενο σε απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία αποτυγχάνει τη τελευταία στιγμή

Αυτή τη στιγμή έχω καταδικαστεί σε 115 χρόνια για την απόπειρα απόδρασης με ανατίναξη τοίχου από τις φυλακές  Κορυδαλλού το 2015,σε 27 χρόνια για τα 14 παγιδευμένα δέματα που στάλθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες σε Ελλάδα και εξωτερικό από τη Σ.Π.Φ  το 2010 και τον οπλισμό που βρέθηκε κατά τη σύλληψη μας στον Βόλο, σε 21 χρόνια για ηθική αυτουργία στο σχέδιο ‘’Φοίνικας’’(ανατίναξη αυτοκινήτου διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού, αυτοκινήτου, αρχιφύλακα φυλακών Ναυπλίου και αποστολή παγιεδυμένου δέματος  στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής ),επιθέσεις που συνέβησαν όταν βρισκόμασταν στη φυλακή. Τέλος σε 24 χρόνια τις  160 εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις της Σ.Π.Φ  το διάστημα 2008-2011.

Επίσης εκκρεμούν οι δίκες για την απόπειρα απόδρασης του 2011 καθώς και για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2016

Αυτή τη στιγμή κρατούμαι στο υπόγειο  των γυναικείων φυλακών  Κορυδαλλού –ειδική πτέρυγα πολιτικών κρατουμένων και είναι σε εξέλιξη ένα από τα εφετεία της  Σ.Π.Φ

• Μαζιώτης Νίκος :

Έχω δύο καταδίκες από ισάριθμες δίκες, η πρώτη είναι 50 χρόνια κάθειρξη για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, για 16 επιθέσεις της οργάνωσης το διάστημα 2003-2010, που αφορούν απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 3 αστυνομικών, εκρήξεις και επιθέσεις σε δικαστήρια, αστυνομικά τμήματα, υπουργεία, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τράπεζες, το Χρηματιστήριο,κατηγορίες που σχετίζονται με προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών, οπλοκατοχή και οπλοφορία κλπ, και η δεύτερη καταδίκη αφορά ισόβια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα το 2014 στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη για συγκρότηση και ¨”διεύθυνση” τρομοκρατικής οργάνωσης, για 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών και κατηγορίες που αφορούν προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπρησμό, οπλοκατοχή
και οπλοφορία, πλαστογραφία κλπ.
Σε σχέση με την πρώτη καταδίκη είναι σε εξέλιξη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο
ενώ το εφετείο της δεύτερης καταδίκης δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το
2018. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να είμαι κατηγορούμενος σε μια τρίτη
δίκη που αφορά απαλλοτριώσεις τραπεζών που σύμφωνα με το κατηγορητήριο
έχουν τελεστεί στα πλαίσια χρηματοδότησης του Επαναστατικού Αγώνα, όμως προς το παρόν δεν με έχει καλέσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

Ταχυδρομική διεύθυνση : Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού-Ειδική πτέρυγα Τ.Κ 18110, Κορυδαλλός, Αθήνα (όνομα ατόμου)

Φυλακές Λάρισας

• Τζιωτζης Φώτης : Είμαι ο Φώτης Τζιώτζης φυλακισμένος στην Β’ πτέρυγα της Λάρισας. Τον Μάϊο του 2015 συνελήφθη και οδηγήθηκα στις φυλακές Διαβατών για ένοπλη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ. Για αυτό το δικαστήριο μου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 24 ετών από το μικτό ορκωτό Θεσσαλονίκης. Με το σύντροφο και φίλο μου Παναγιώτη Μιχαλάκογλου ακούσαμε ο καθένας από 8 χρόνια για διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών από το μονομελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών και σε εμένα επιπλέον 18 μήνες και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή. Αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη δικαστήριο στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για άλλη ληστεία στη Κατερίνη. Διέκοψε για 7 Οκτώβρη όπου θα ανακοινωθεί και η ποινή. Τέλος, εκκρεμεί σε βάρος μου νέα δικογραφία στον ανακριτή για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους συντρόφους, η επικοινωνία και η αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μας που βρισκόμαστε στη φυλακή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να αισθανόμαστε, έστω και εξ αποστάσεως, ενεργά κομμάτια του κινήματος.

Ταχυδρομική διεύθυνση : Δικαστική φυλακή Λάρισας Τ.Κ 41110, Λάρισα (όνομα ατόμου)

 

greece