Οι αναρχικοί κρατούμενοι Monica Caballero και Francisco Solar αναμένεται να απελαθούν από την Ισπανία και να αφεθούν στην Χιλή σύντομα

Σύμφωνα με καθεστωτικά μίντια στην Ισπανία και την Χιλή, το Audiencia Nacional (Εθνικό Δικαστήριο) της Ισπανίας αποφάσισε στις 30 Ιανουαρίου να μετατρέψει το υπόλοιπο των ποινών της Monica και του Francisco σε απέλαση. Οι συνήγοροι των συντρόφων πιστεύεται ότι έχουν αιτηθεί την εφαρμογή του άρθρου 89 του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα, το οποίο επιτρέπει σε αλλοδαπούς πολίτες που εκτίουν φυλάκιση μεγαλύτερη του ενός έτους να αντικαταστήσουν την ποινή τους με με απέλαση από το Ισπανικό Κράτος. Η αρχική ποινή των 12 ετών των συντρόφων μειώθηκε κατά την έφεση σε 4 χρόνια και 6 μήνες τον προηγούμενο Δεκέμβρη, το οποίο σημαίνει ότι έχουν εκτίσει τώρα περισσότερο από το ένα τρίτο της ποινής.

Αναμένεται,σύμφωνα με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των μπάτσων, ότι οι σύντροφοι θα μεταφερθούν από την Ισπανική αστυνομία στη Χιλή όπου θα παραδοθούν στη αστυνομία της Χιλής και έπειτα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com

Χιλή: Υπόθεση Βόμβες II – Ορίστηκε ημερομηνία δίκης εναντίον των αναρχικών συντρόφων Juan, Nataly και Enrique

Έπειτα από χρόνια υποκίνησης ερευνών και συλλήψεων για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και στις υποδομές του μετρό του Santiago το 2014, η εμετική εισαγγελική υπηρεσία του νότιου διαμερίσματος αποφάσισε να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη της δίκης υπό τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει 186 μάρτυρες. 87 ειδικούς, 231 έγγραφα και 648 αποδεικτικά στοιχεία προς παρουσίαση ενώπιον του βωμού της δημοκρατικής ανάκρισης στις 24 Μαρτίου του 2017, όταν η δίκη εναντίον των συντρόφων θα αρχίσει.

Όπως και άλλες μεγα-δικαστικές διαδικασίες, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει κάνα δίμηνο.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να χτιστεί επαναστατική αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστεί ο δικαστικός μηχανισμός που προσπαθεί να καταπιεί τις ζωές των Juan, Nataly και Enrique.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com

Κάλεσμα στο εφετείο της Σ.Π.Φ. στις 17/2

Κάαλούμε σε συγκέντρωση στις 17/2 και 10πμ στο εφετείο της υπόθεσης της Σ.Π.Φ στην δικαστικη αίθουσα του Κορυδαλλού, όπου θα καταθέσει ώς μάρτυρας κατηγορίας ο αντιτρομοκρατικάριος Χωριανόπουλος.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΕΣ…

Κάλεσμα στο εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα

Κάλεσμα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ. στο εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Βουλγαρία: Κείμενο του φυλακισμένου αντιφασίστα Jock Palfreeman

Η ετήσια φασιστική “παρέλαση Λούκοβ” σχεδιάζεται πάλι για τις 18 Φλεβάρη του 2017, την ημερομηνία ορόσημο για τους βούλγαρους φασίστες όπου η κομμουνίστρια αντάρτισσα Βιολέτα Γιάκοβα τον σκότωσε (τον στρατηγό Λούκοβ) στα πλαίσια του ταξικού πολέμου και της αντίστασης ενάντια στο τότε φασιστικό καθεστώς.

Σαν απάντηση στην βάρβαρη προσβολή στην οποία οι βούλγαροι φασίστες και τα αποβράσματα της επιτροπής τους προβαίνουν κάθε χρόνο, οργανώνεται  μια διαδήλωση ενάντια στην “παρέλαση Λούκοβ”. Η αντιδιαδήλωση αυτή είναι κάτι παραπάνω από μια συμβολική αντίθεση στους φασίστες της βουλγαρίας. Είναι και μια συμβολική αντίθεση στα εγκλήματα των φασιστών συνολικά ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για παράδειγμα, όταν οι φασίστες από τη Βουλγαρική Εθνική Ένωση κάνουν παράνομες εξακριβώσεις ταυτότητας σε δημόσιους δρόμους, ή όταν η Βουλγαρική Εθνική Αντίσταση στήνει ενέδρες επιτιθέμενη κατά διαδηλωτών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο τραμ. Η επίθεση και τα χτυπήματα σε κάποιον τυχαίο βούλγαρο στο πάρκο, με τη “δικαιολογία” ότι ήταν ρομά. Οι αντι-Λούκοβ πορείες δεν αποτελούν απλή συμβολική αντίθεση στον στρατηγό Λούκοβ αλλά κυρίως στα εγκλήματα που διαπράττουν οι σύγχρονοι ακόλουθοί του, τα φασιστικά πολιτικά κόμματα όπως το Ataka και το Πατριωτικό Μέτωπο. Ενάντια τα εγκλήματα των φασιστικών συμμοριών όπως η Εθνική Αντίσταση και Ναζιστικοί ποδοσφαιρικοί οπαδικοί σύνδεσμοι όπως ο Τομέας Β.

Θα ήταν λογικό να υποθέσει κανείς ότι θέμα της αντι-Λούκοβ διαδήλωσης θα ήταν να συζητηθούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους τους οποίους οι .αντι-Λούκοβ διαδηλωτές λένε ότι αντιμάχονται. Αλλά θα ήταν λάθος. Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι  χαρούμενοι με το να συζητούν μιλώντας για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αυτούς τους φασίστες, αρκεί τα θύματά τους να μην αντιστάθηκαν. Είναι πιο αποδεκτό για αυτούς  να σκοτώσουν οι νεο-ναζί κάποιον, παρά ένα από τα θύματά τους να σκοτώσει κατά λάθος έναν από αυτούς, όταν 15 τέτοιοι κάνουν μια επίθεση. Γι’ αυτό το κομμάτι της κοινωνίας η αντίσταση γίνεται αποδεκτή αρκεί να παραμένει συμβολική. Όταν η αντίσταση αποκτά το πραγματικό της νόημα δηλαδή γίνεται “μια δύναμη που αντιμάχεται ή εμποδίζει κινήσεις άλλων” ξαφνικά γίνεται μισητή και ξεπερασμένη.

Τη νύχτα της 28ης Δεκέμβρη 2007 δύο ήταν οι δυνάμεις που ..εργάζονταν. Η πρώτη ήταν αυτή των μελών του Τομέα Β’ (γηπεδικοί νεοναζί) και της Βουλγαρικής Εθνικής Αντίστασης (ανοιχτά νεοναζιστικός σχηματισμός) – 15 από αυτούς κάναν επιθέσεις σε περαστικούς στο δρόμο και στοχοποιούσαν ανθρώπους που ,έχοντας πιο σκούρο δέρμα, τους θεωρούσαν ρομά. Η δεύτερη δύναμη ήμουν εγώ, ο οποίος αντιστάθηκα στη δύναμη τους. Αρχικά τους φώναξα σύντομα όμως άρχισαν να μου επιτίθενται με πέτρες, και να με χτυπούν πολλές φορές στο κεφάλι κλωτσώντας με παράλληλα 2-3 φορές. Είναι έγκλημα να υπερασπίζεται κανείς τα θύματα των φασιστών; Είναι έγκλημα να υπερασπίζεται κανείς τον εαυτό του από τους φασίστες; Στα μάτια των υποκριτών οι φασίστες που πηγαίνουν στην παρέλαση Λούκοβ είναι φασίστες μόνο για το βράδυ της παρέλασης και στη συνέχεια, όπως η Σταχτοπούτα όλες τις άλλες νύχτες είναι “κανονικοί βούλγαροι”, που σημαίνει ότι κανείς, ειδικά ένας ξένος δεν επιτρέπεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τα εγκλήματα μίσους τους.

Η ειρωνεία είναι ότι οι άνθρωποι τριγυρνούν ουρλιάζοντας προς το διεφθαρμένο σύστημα Δικαιοσύνης στη Βουλγαρία, αλλά πολύ εύκολα χρησιμοποιούν το επιχείρημα πως αφού καταδικάστηκα από το ίδιο αυτό σύστημα Δικαιοσύνης σημαίνει ότι είμαι ένοχος. Το διεφθαρμένο ατό σύστημα Δικαιοσύνης είναι το ίδιο που προστατεύει τους φασίστες. Πόσοι φασίστες έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα μίσους τους; Είναι πολλοί οι άνθρωποι που δέχτηκαν επίθεση από αυτούς τους φονιάδες και ακόμα δεν υπήρξε ούτε μια καταδίκη. Οι  γιοι του BSP (βουλγαρικό σοσιαλιστικό κόμμα) δολοφονούν και τα δικαστήρια τους απελευθερώνουν με εγγύηση, έτσι ώστε να μπορούν να φύγουν από τη χώρα και να αποφύγουν μια ισόβια καταδίκη. Είναι το ίδιο διεφθαρμένο σύστημα Δικαιοσύνης που με καταδίκασε, το ίδιο που τους προστατεύει- στη δική μου περίπτωση εξυπηρετούσε δύο σκοπούς.

Αυτοί της Εθνικής Αντίστασης που μου επιτέθηκαν θα παρευρίσκονται στην παρέλαση Λούκοβ. Είναι οι γιοι υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Βουλγαρικής Άμυνας, γιοι του BSP, γιοι των δικαστών και των εισαγγελέων και όπως συνηθίζεται στους φασίστες έχουν σύμπλεγμα ανωτερότητας που τους ενσταλάχθηκε από τους ελιτιστές γονείς τους, που τους μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι η βουλγαρία λειτουργεί υπό τις εντολές τους.

Εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν είχα το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τα άλλα θύματα των φασιστών, θα έπρεπε να πάνε στην “παρέλαση Λούκοβ” και να μην υποκρίνονται πως ενδιαφέρονται είτε για τον αντιφασισμό είτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα να υπερασπίζεται κανείς τον εαυτό του, είναι ανθρώπινο δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλο απέναντι σε αυτούς που μας επιτίθενται. Οι φασίστες θέλουν να μας επιτίθενται και μετά να μας καταδικάζουν που υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας ενάντια στις επιθέσεις τους. Το διάστημα αυτό θα έπρεπε να τεθεί το ερώτημα “Γιατί είμαστε μεν αντίθετοι στις δράσεις των συμμετεχόντων στην παρέλαση Λούκοβ δεν δείχνουμε όμως αλληλεγγύη σε όσους διώκονται από αυτούς;” Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα διχάσει την αντιφασιστική κοινότητα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την υποκρισία. Γιατί απλά είναι υποκριτικό να αντιτάσσεται κανείς στους φασίστες του Λούκοβ αλλά να παραμένει σιωπηλός σε σχέση με την καταδίκη μου, μια καταδίκη επειδή υπερασπίστηκα τον εαυτό μου ενάντια στους ίδιους αυτούς ανθρώπους.

Αλληλεγγύη σε όσους είναι αρκετά γενναίοι και πάνε στην αντι-Λούκοβ πορεία, ρισκάροντας με πιθανές συνέπειες από τους νεοναζί.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους από το εξωτερικό που ήρθαν μαζί μας εδώ στη Βουλγαρία και ιδιαίτερα στους συντρόφους από την Ελλάδα.

Αλληλεγγύη σε όλους τους αντιφασίστες.

Αλληλεγγύη στον Παναγιώτη Αργυρού, το Γιώργο Νικολόπουλο και τον Μιχάλη Νικολόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού στην Ελλάδα. Ο επαναστατικός αγώνας συνεχίζεται και μέσα στις φυλακές της καπιταλιστικής Ελλάδας.

Οι φασίστες δε θα μπορέσουν ποτέ να σβήσουν τη φωτιά μας.

Γαλικία (Ισπανικό Κράτος): Νέα επιχείρηση εναντίον του Gabriel Pombo da Silva και της Elisa Di Bernardo

Πρόσεχε ποιόν αποκαλείς σύντροφο!

Τρίτη 24 Γενάρη, στο προάστιο του Vigo (Mos), μια παράταξη περίπου 60 οπλισμένων αντρών της Πολιτοφυλακής (Guardia Civil) και μυστικών πρακτόρων έψαξαν (και σχεδόν κατέστρεψαν) το σπίτι όπου έμενε τους τελευταίους μήνες ο Gabriel Pombo da Silva με την σύντροφο του Elisa Di Bernardo. Την αυγή τους ξύπνησαν βίαια, τους πέρασαν χειροπέδες και τους χώρισαν… στόχος: να βρουν οπλισμό και εκρηκτικά! Η έρευνα διήρκεσε περίπου οχτώ ώρες και παρόλα τα μέσα που χρησιμοποίησαν (σκύλους και ραντάρ υψηλής τεχνολογίας) δεν απέδωσε καρπούς… ανάμεσα σε αυτά που κατασχέθηκαν βρέθηκαν τα συνήθη “ενδιαφέροντα” αναρχικά αντικείμενα, κάμερες, χάρτες διάφορων πόλεων, μερικά καλώδια και κινητά τηλέφωνα παλιάς τεχνολογίας.

Ενόσω η Elisa, παρά την επαναλαμβανόμενη απειλή της σύλληψης της αν δεν αποκάλυπτε το τόσο επιθυμητό κρησφύγετο, παρέμεινε ελεύθερη, ο Gabriel συνελήφθη με τις κατηγορίες της “παράνομης κατοχής και μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών και της ένοπλης ομάδας”. Κατά την διάρκεια της 24ωρης κράτησης (ο σύντροφος αφέθηκε στην πραγματικότητα την επόμενη μέρα) τα γεγονότα ανακατασκευάστηκαν έντονα.

Περίπου τρεις μήνες πριν, το ζευγάρι γνωρίζει μια αυτοαποκαλούμενη αναρχική συντρόφισσα η οποία, κατά την διάρκεια των λίγων ευκαιριών που είχε να τους συναντήσει, “ομολογεί” το πρόβλημα της με τα ναρκωτικά και την εξέτιση ποινής της υφ’ όρων εξαιτίας μιας σύλληψης που υπέστη το 2013 με την κατηγορία της αυτουργίας μιας επίθεσης με μολότοφ σε ένα ίδρυμα στο Vigo. Με το χέρι στην καρδιά, ο Gabriel και η Elisa, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση βοήθειας της “συντρόφισσας”, δεχόμενοι την για μια βδομάδα (στην αρχή του έτους) στο προαναφερθέν σπίτι για να την συντροφεύσουν στην χειρότερη φάση της διαδικασίας της αποτοξίνωσης. Ύστερα από αυτή τη σύντομη περίοδο, το κορίτσι γυρνάει στο σπίτι της… επανεμφανιζόμενη ως πληροφοριοδότρια (εσφαλμένων πληροφοριών) την προηγούμενη μέρα από την “Επιχείρηση Buyo”.

Αν δεν είχαμε λάβει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι κατά την διάρκεια προηγούμενης σύλληψης της είχε δυσφημήσει άλλους ανθρώπους, θα είχαμε περιοριστεί στο να την θεωρήσουμε ένα “θύμα του συστήματος”, αλλά δεν είναι έτσι. Η Μαρία, αυτό είναι το όνομα της, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην φυλακή με τις ίδιες κατηγορίες με τον Gabriel, πιθανότατα ελπίζοντας ότι όντας κόρη στρατιωτικού θα τη βοηθήσει να αποφευχθούν τα χειρότερα από την στιγμή που βρέθηκε ένα οπλοστάσιο σπίτι της. Το 2013, στην πραγματικότητα, παρά τις κατηγορίες για τρομοκρατία, η ποινή της μειώθηκε σημαντικά (από 11 σε 2 χρόνια!) και ύστερα μετατράπηκε σε υφ’ όρων αποφυλάκιση, με αυτήν να παραμένει κρατούμενη για λιγότερο από μερικούς μήνες. Με όλο το μίσος ενάντια στο κατασταλτικό σύστημα, την φυλακή και το δικαστικό σύστημα, είναι αναπόφευκτο να αναρωτηθείς από πότε αυτοί που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί λαμβάνουν τέτοια αντιμετώπιση. Ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Ο Gabriel, προς το παρόν έξω με εγγύηση και υπό έρευνα… σχολιάζει την τελευταία κατασταλτική επιχείρηση:

Μέσα όπως και έξω” κάποιος μπορεί να ψηλαφίσει αυτή την αντιδραστική αλαζονεία εναντίον αυτών που δεν παραιτούνται. Βλέπεις ότι τα γουρούνια κάθε ράτσας και συνθήκης χρειάζονται “προσθετικά και βαφές” για να γλυκάνουν την όλη “πραγματικότητα” που είναι άβολη γι’ αυτούς.

Δημοσιογράφοι” που ενδιαφέρονται περισσότερο να πουλήσουν τις τυπωμένες μαλακίες τους από το να επαληθεύσουν την εγκυρότητα αυτών που δημοσιεύουν. “Αστυνομικοί” που ενδιαφέρονται περισσότερο να οργανώσουν σπέκουλες για να αποδείξουν τις υποθέσεις τους.

Αυτό που προκαλεί πραγματικά “έκπληξη” (ή ποιος ξέρει ίσως και όχι), είναι ότι από την στιγμή που με άφησαν να φύγω (για να μην αναφέρω όλα αυτά που περιλαμβάνει αυτή η τρομερή υπόθεση) υπήρχε περισσότερη “προστασία” στην “Δικαστική Εξουσία” απ’ ότι εντός του αυτοαποκαλούμενου “ελευθεριακού κινήματος”.

Από το 2012 υπάρχουν ήδη 3 “Επιχειρήσεις”(Ardire, Scripta Manent και η ντόπιαΕπιχείρηση Buyo) εναντίον μου.

Στα ιταλικά ” buio ” σημαίνει σκοτάδι… και ναι… “σκοτεινή” είναι όλη αυτή η επιχείρηση στην οποία ένα “κορίτσι”(με σκοτεινό παρελθόν) που με προσέγγισε ισχυριζόμενη ότι είναι “συντρόφισσα” να θέλει έπειτα να λιθοβοληθώ ζωντανός. Αυτοί που ζητάνε πληροφορίες για το “κορίτσι” μπορούν α διαβάσουν τα παρακάτω link (ΣτΜ: βρίσκονται στην πηγή στα ισπανικά) και να βρουν απαντήσεις οι ίδιοι. Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας.

Σχετικά με τις μαλακίες περί “πεδίου εκπαίδευσης”, “τρομοκρατικού πυρήνα”, “κατοχής οπλισμού” και μεταφοράς του… λοιπόν… νομίζω τα γεγονότα τα διαψεύδουν όλα. Ωστόσο καταλαβαίνω ότι σε αυτή την αλλοτριωμένη κοινωνία και σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα είναι προτιμότερο να μιλάς/να ψεύδεσαι σχετικά με υποβόσκουσες αιτίες της φτώχειας από το να δεις τον ομφαλό της.

Στέκομαι ακόμα. Συνεχίζω το αναρχικό μου μονοπάτι κόντρα σε όλους και τα πάντα. Δεν θα καταφέρουν ποτέ να σταματήσουν το πανεπιστήμιο Agustin Rueda το οποίο πρόκειται να ξεκινήσω στο σπίτι των γονιών μου στην επαρχία του Mos με μια τέτοιου είδους μανούβρα.

Στο σπίτι μου κατασχέθηκαν: 5 χειμερινά λάχανα, αναρχικά βιβλία και περιοδικά. Είναι προφανές ότι αν είχαν βρει ακόμα και έναν νυχοκόπτη στην κατοχή μου, o Gabriel Pombo θα έγραφε ανακοινώσεις από ένα κελί και όχι από την ελευθερία.

Σε αυτούς που συνεχίζουν να με υποστηρίζουν και να μου δείχνουν την άνευ όρων αγάπη τους: Είμαι εδώ!

Σε αυτούς που συνεχίζουν να θέλουν να με δολοφονήσουν: Είμαι εδώ!

Ποτέ ηττημένος!

Ποτέ μετανοημένος!

Για την Αναρχία και το τέλος της κυριαρχίας!

Gabriel Pombo da Silva

29 Ιανουαρίου 2017

Πηγή: https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/02/01/galicia-spanish-state-new-operation-against-gabriel-pombo-da-silva-and-elisa-di-bernardo/

Μετάφραση: Αναρχικός Μαύρος Σταυρός- Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης