Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

Την αλλαγή του χρόνου θα τη περάσουμε με τους συντρόφους μας που βρίσκονται μέσα στα δημοκρατικά κελιά δηλώνοντας απερίφραστα για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Όσο υπάρχουν φυλακές κανείς δεν είναι ελεύθερος…

Κυριακή 31/12 στις 23:30 στο παρκάκι του Δημαρχείου επί της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

Πανό για Ρούπα – Μαζιώτη

Το Σάββατο 11/11/2017 ξεκινάν απεργία πείνας οι σύντροφοι και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους :

Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄. Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο. Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης. Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συντρόφων και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι σύντροφοι διεκδικούν τα αυτονόητα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά διεκδικούν, με όπλο το μοναδικό μέσο που τους έχει απομείνει το ίδιο τους το σώμα ,καλύτερες συνθήκες μέσα στα κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών που ονομάζονται φυλακές.

Επιπροσθέτως αγωνίζονται για να σταματήσουν την εισαγωγή των φυλακών τύπου Γ΄ μέσω του εκτρώματος του νέου σωφρονιστικού κώδικα που στις 16 Οκτωβρίου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και από 30 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι διεργασίες στη βουλή για την ψήφισή του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Π. ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Υ.Γ.: 01/12/2017 10:07 μμ ανέβηκε η ακόλουθη ενημέρωση στο athens indymedia

“Μεταφορά αυτή την ώρα σε νοσοκομείο των απεργών πείνας, ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ και ΠΟΛΑΣ
ΡΟΥΠΑ. Υπάρχει προς το παρόν η ενημέρωση από τον υπεύθυνο της εξωτερικής φρουράς ότι θα μπορέσουν να έχουν κάποια επικοινωνία με τον γιο τους.
Η ενημέρωση αυτή για την επικοινωνία με το παιδί τους, δεν προέρχεται από ”επίσημα χείλη” των υπευθύνων των φυλακών Κορυδαλλού. Κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά τους άμεσα.
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει άλλη ενημέρωση ακόμα και στην δικηγόρο τους ούτε ως προς το αν ισχύει ότι θα επικοινωνούν με τον Βίκτωρα – Λάμπρο πολύ περισσότερο μάλιστα για το που ακριβώς μεταφέρονται γιατί όπως είπαν οι υπεύθυνοι προέχουν οι λόγοι υψίστης ασφαλείας.”

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης