Φυλακές Κορυδαλλού: Ενημέρωση από την δίκη της ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης [συνεδρία 17/06]

Την Παρασκευή (17/06) ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Τελευταίος μίλησε ο κρατούμενος Φάμπιο Ντούσκο ο οποίος δήλωσε ανάμεσα στα αλλά «είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τους Πυρήνες της Φωτιάς και θα το ξανάκανα για να διεκδικήσω την ελευθερία μου από τις φυλακές. Η απόδραση είναι καθήκον κάθε κρατουμένου» ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δικαστών.

Η δική διεκόπη για τις 29 Ιουνίου με την δήλωση της πρόεδρου Α. Υφαντή ότι «η δίκη θα τελειώσει ότι και να γίνει πριν τις 10 Ιουλίου». Ουσιαστικά με αυτήν την fast track διαδικασία που ακολουθήθηκε σε όλη την διάρκεια της δίκης (αποβολές κατηγορουμένων, απόπειρα παύσης δικηγόρων, προσθήκες φακέλων από την αντιτρομοκρατική, πάγωμα της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να παραχωρηθεί η αίθουσα για το δικαστήριο της απόδρασης, ανάγνωση χιλιάδων σελίδων σε 2-3 ώρες) σκοπός της έδρας ήταν να τελειώσει η δίκη πριν τις 13 Ιουλίου που έληγαν τα πρώτα 18 μηνα.

Στις 29 Ιουνίου αγορεύει ο εισαγγελέας Ι. Κούτρας ο οποίος έχει δείξει επανειλημμένα σε αυτήν την δίκη τα ακροδεξιά αντανακλαστικά του (» συμπτωματικά» είναι ο ίδιος εισαγγελέας που πρότεινε την μη έκδοση του Μπόμπολα και πέρασε στο αρχείο την υπόθεση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του συστήματος)

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *