Πρωτοβουλία πολιτικών κρατουμένων: Για την κινητοποιηση στις φυλακες Κορυδαλλου

Στις 4/7 οι συγκρατούμενοι μας στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού, ξεκίνησαν κινητοποίηση διεκδικώντας αιτήματα που αφορούν όλους τους κρατούμενους, αλλά και κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται ακόμα άνθρωπος.

Τα αιτήματα για την επέκταση της εφαρμογής του νόμου 4322 για την αποσυμφόρηση των φυλακών, για την αποφυλάκιση μανάδων με μικρά παιδιά, για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων που τερματίζει την αόριστη τιμωρία της κράτησης και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν τεθεί, είναι όχι απλά δίκαια, αλλά αναγκαία..

Δεν πρόκειται για κάποιο ευεργέτημα από την μεριά του κράτους, ούτε για μια επίκληση της μεγαλοψυχίας του. Είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που διεκδικούμε ως όρο ζωής απέναντι στους φασιστικούς μηχανισμούς της «δικαιοσύνης» που καθημερινά καταδικάζει σε αιώνες φυλακής φτωχοδιαβόλους που η ίδια εξέθρεψε μαζί με το σύστημα εξουσίας που υπηρετεί. Τουλάχιστον φαίνεται πως οι δικαστές πιστεύουν στην μετά θάνατο ζωή, καθώς για τις ποινές που επιβάλουν δεν αρκεί μια ολόκληρη ζωή για να εκτιθούν. Για τους δικαστές ο νόμος είναι λάστιχο. Δεν είναι απλά μαθηματικά» 1+1 κάνουν 2, είναι 1+1… κάνουν όσο θέλουμε εμείς»

Το υπουργείο μέσα από δαντελένιες υποσχέσεις, δηλητηριάζει τους κρατούμενους με την ελπίδα. Όμως τελικά η βιομηχανία των φυλακών και των δικαστών είναι η μόνη που ανθεί ακόμα κ σήμερα..

Από τα υπόγεια της ειδικής πτέρυγας ενώνουμε την φωνή μας με τους κρατούμενους των αντρικών φυλακών και θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα τους, γιατί είναι ένας αγώνας για όλους..

Πρωτοβουλία πολιτικών κρατουμένων από τα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *