Κάλεσμα για ανανέωση των δράσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατούμενων στις φυλακές των ηπα

Αναδημοσίευση από baktirio

Μπορεί να μην είναι απαραίτητο να συνοψίσουμε τι συμβαίνει μέσα στις φυλακές των ΗΠΑ από τις 9 Σεπτεμβρίου. Απεργίες πείνας, παύση εργασιών, συμπλοκές συμβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα σε κλίμακα, το μέγεθος της οποίας δεν είναι πλήρως γνωστό. Κάποιες εξεγέρσεις μας αιφνιδίασαν όπως αυτές σε κάποιες φυλακές της Φλόριντα, ενώ άλλες προφανώς εξελίχθηκαν από πρόσφατες επίμονες προσπάθειες από το εσωτερικό όπως στο Kinross στο Μιτσιγκαν, ή στηHolaman Αλαμπάμα. Με χονδρικούς υπολογισμούς, περισσότερες από 20χιλ φυλακισμένοι είναι αναμεμιγμένοι στο σκηνικό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτό που συμβαίνει είναι τεράστιο!

Στο εξωτερικό, η αλληλεγγύη λάμπει δυνατά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναρτήσεις μπάνερς, γκράφιτι, θορυβώδεις διαδηλώσεις και πολλές περισσότερες δράσεις προς υποστήριξη όσων θα έπαιρναν μέρος στις απεργίες. Θα ήταν όλα για το τίποτα εφόσον η πλειονότητα των δράσεων συγκεντρώθηκε κατά την πρώτη βδομάδα της απεργίας. Η απεργία αυτή και ο αγώνας κατά των φυλακών γενικότερα – δεν είναι μονο για μια πέρα ή μια βδομάδα. Δεν ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου και δεν θα τελειώσει σύντομα. Κάποιες φυλακές θα επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία τους, κάποιες άλλες αποφάσισαν για πρώτη φορά να σταματήσουν. Είναι ευκολότερη η δράση με συγκεκριμένη ημερομηνία, για να δημιουργηθεί δυναμική αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα ανανέωσης των δράσεων αλληλεγγύης με την απεργία στις φυλακές και τον αγώνα ενάντια στην κοινωνία της φυλακής. Αυτή τη στιγμή πολλοί οργανώνουν εκστρατείες ενάντια στην καταστολή κατά των απεργών φυλακισμένων πράγμα το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο αν και όχι τόσο συναρπαστικό ως δράση. Θα είναι λάθος να αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον αγώνα ως μια ευθεία γραμμή – που σημαίνει ότι είναι ένα κύμα όπου θα διαδηλώνουμε όσο κορυφώνεται και θα γράφουμε επιστολές όσο αποσύρεται. Πόσοι φυλακισμένοι δεν είχαν ακούσει για την απεργία πριν αρχίσει; Πόσοι ήξεραν αλλά δεν πίστευαν ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους στηρίξουν; Τρεις βδομάδες μετά το ξεκίνημα της απεργίας, κρατούμενοι σε Turbeville, Νότια Καλιφόρνια εξεγέρθηκαν ενάντια σ’ έναν φύλακακαι κατέλαβαν τον κοιτώνα τους.

Προτείνουμε την εβδομάδα 15-22  Οκτωβρίου για συμπυκνωμένες δράσεις προκειμένου να θυμίσουμε σε όλους τους έγκλειστους του Κράτους ότι πάντα θα τους στηρίζουμε. Για άλλη μια φορά, είναι πολύ σημαντικό να μην σταθούμε σε αυτές τις ημερομηνίες. Κανείς δεν θα ασκήσει κριτική εάν μια δράση γίνει στις 23 Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο ή ακόμα και μέσα στο 2017. Ούτε είναι απαραίτητο κάποιος να κάτσει ακίνητος περιμένοντας τις 15 Οκτωβρίου για να κάνει κάτι. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ημερομηνία που μπορούμε να κρατήσουμε, ημερομηνία που παραδοσιακά γίνονται θορυβώδεις διαδηλώσεις έξω από φυλακές κάθε χρόνο παρά το γεγονός ότι είναι μια εξίσου αυθαίρετη επιλογή ημερομηνιας

Όταν οι καιροί φαίνονται νωθροί και αδιάφοροι, παρασυρόμαστε στην τελμάτωση αλλά η φαντασία και η επανάσταση είναι σαν τους μύες: όσο λιγότερο χρησιμοποιούνται τόσο πιο αδύναμοι γίνονται. Πρέπει να απωθήσουμε την πλήξη των αδιάφορων καιρών και να στοχεύσουμε την εξέγερση. Οι δράσεις αλληλεγγύης και ο αγώνας σύμφωνα με τους δικούς μας χρόνους είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε δυναμική και ένταση εκεί που δεν υπάρχει.

  • «Στους δικούς μας χρόνους» Anathema* Τόμος 2 Τεύχος 6 (σημ baktirio: αναρχική περιοδική έκδοση της Φιλαδέλφειας)

Αδιαμφισβήτητα πολλοί σύντροφοι ζούνε μακριά από πραγματικότητες όπου θα μπορούσε η διοργάνωση μιας διαμαρτυρίας ή διαδήλωσης να γίνει πράξη. Πολλοί από μας ακόμα ψάχνουμε για έστω μερικούς ομοϊδεάτες συντρόφους, πόσο μάλλον να επιχειρήσουμε να βγούμε προς τα έξω πλήθος. Υπάρχουν δυνατότητες για δράση είτε με πράξεις ενός ή δύο ανθρώπων οι οποίοι θα κρεμάσουν ένα μπάνερ ή θα κολλήσουν αφίσες ή θα διοργανώσουν μια εκδήλωση σύνταξης επιστολών, ή μια διεθνή εκδήλωση η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μελλοντική δημιουργία πιθανών συνεργασιών. Σαφώς και κανείς δεν θα υποβαθμίσει το πόσο σημαντική είναι η σύνταξη υποστηρικτικών επιστολών και τα τηλεφωνήματα στις φυλακές είναι από μόνα τους κάτι αλλά γιατί να προσπεράσουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας.

Θα έπρεπε τουλάχιστον να αισθανόμαστε ντροπή για το ότι η πιο ενεργή πόλη σε δράσεις αλληλεγγύης στην απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ είναι η Αθήνα στην Ελλάδα. Έχουν ήδη μεγάλο προβάδισμα  αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να αποτελέσουμε γι αυτούς μια πρόκληση. Δε μπορούμε;

– Κάποιοι Ακούραστοι Ανεξέλεγκτοι

Εδώ έχουμε κάποιες αφίσες προς διανομή. Ουπς, πώς μπήκε η συνταγή για την αλευρόκολλα εδώ

(αρχεία pdf):

“Prison Strike” Tabloid Size

“Prison Strike” Letter Size

Μετάφραση baktirio

Πηγή: itsgoingdown.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *