Εφετείο ΣΠΦ-Τσάκαλος Χρήστος-“όλοι μισούν την αστυνομία”

“Απόσπασμα της δήλωσης-σχολιασμού του Τσάκαλου Χρήστου στο δικαστήριο για ΣΠΦ”

 

Εφετείο ΣΠΦ – Τσάκαλος Χρήστος – “Όλοι μισούν την αστυνομία”

Πριν από λίγους μήνες στην Γαλλία, υπήρχαν καθημερινά πορείες ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση με τους διαδηλωτές να επιτίθονται ενάντια στην αστυνομία. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το “Όλοι μισούν την αστυνομία”. Είναι γεγονός πως η αστυνομία αποτελεί έναν απ’ τους πιο μισητούς μηχανισμούς της εξουσίας.
Οι καταθέσεις των μπάτσων της αντιτρομοκρατικής και κυρίως του προϊσταμένου τους Χηνόπουλου, αποδεικνύουν γιατί “όλοι μισούν την αστυνομία”.
Εξουσιομανία, αλαζονεία, ψέματα και συλλήψεις…
Μπορεί στο δικαστήριο, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής να εμφανίζονται με χαμηλό προφίλ και να κρύβονται πίσω από χαμηλόφωνες αοριστίες του στυλ “δεν γνωρίζω”, “δεν θυμάμαι”, αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ισχύ του αστυνομικού κράτους που εδρεύει στα κεντρικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Οι ίδιοι που τώρα στέκονται αμήχανα και μασούν τις απαντήσεις τους, εν ώρα υπηρεσίας έχουν την αλαζονεία χιλίων δικαστών και εισαγγελέων μαζί, όταν χτυπάνε, όταν συλλαμβάνουν και όταν πυροβολούν.
Τι είπαν λοιπόν οι 2 πρώτοι μάρτυρες της Αντιτρομοκρατικής, Μουρδουκούτας και Σιώκας.
Ότι δεν θυμούνται ποιοι παρακολουθούσαν μαζί τους το σπίτι στο Χαλάνδρι, ότι δεν είδαν κάτι ύποπτο, ότι κάποιους κατηγορούμενους δεν τους αναγνωρίζουν κι ότι ακολουθούσαν απλά εντολές.
Τι είπε ο προϊστάμενος Χηνόπουλος που έδινε τις εντολές.
Ότι και αυτός δεν θυμόταν ποιοι άλλοι παρακολουθούσαν το σπίτι, ότι ίσως έγιναν λάθη στην παρακολούθηση, ότι ακολούθησαν λάθος άτομο το οποίο αποδείχτηκε ότι δεν είχε σχέση με την υπόθεση, ότι οι μεταθέσεις που έγιναν μετά την υπόθεση Χαλανδρίου και τις εκλογές ήταν άδικες…
Τι λέει και η πραγματικότητα;
Ότι ένα σπίτι στο οποίο βρέθηκε μία βόμβα της οργάνωσης, βαπτίστηκε κεντρική γιάφκα, ώστε όσοι το επισκέφτηκαν να χαρακτηριστούν μέλη της οργάνωσης.
Για ποιο λόγο;
Το λέει ο ίδιος ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης…ήταν προεκλογική περίοδος κι ένα χτύπημα ενάντια στην οργάνωση Σ.Π.Φ. θα είχε πολιτικά οφέλη.
Έχει προηγηθεί η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η Σ.Π.Φ. έχει πραγματοποιήσει πάνω από εκατό επιθέσεις και ένα κομμάτι, των νεαρών κυρίως αναρχικών, δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Η εξουσία χρειαζόταν επειγόντως μια νίκη.
Έτσι φτάσαμε στην “υπόθεση Χαλανδρίου”.
Στήθηκε ένα πανηγυρικό σόου, με κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής να κάνουν πασαρέλα κουβαλώντας συλληφθέντες μπροστά από τηλεοπτικές κάμερες και την πολιτική εξουσία να μιλάει για εξάρθρωση της Σ.Π.Φ.
Οι τρεις μάρτυρες της αντιτρομοκρατικής που κατέθεσαν εδώ, υποτίθεται ότι ήταν απ’ τους στυλοβάτες αυτής της επιτυχίας.
Μίας επιτυχίας που στηρίχτηκε σε μία αστυνομική έρευνα που συνοψίζεται στα “δεν γνωρίζω”, “δεν είδα”, “δεν θυμάμαι”.
Μίας επιτυχία που όσο εκκωφαντικά διαφημίστηκε από ΜΜΕ, αστυνομία και κράτος, τόσο γρήγορα κατέρρευσε.
23 Σεπτεμβρίου γίνονται οι επίσημες ανακοινώσεις απ’ τον αρχηγό της αστυνομίας για εξάρθρωση της Σ.Π.Φ.
Εννιά μέρες μετά, στις 4 Οκτωβρίου, εκρηγνύεται βόμβα στην προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Καραμανλή.
Την ευθύνη αναλαμβάνει η Σ.Π.Φ. Τόσο άντεξε το ψέμα της εξουσίας.
Αντίθετα η Σ.Π.Φ. οχτώ χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή μέσα στον πυρήνα του αναρχικού αγώνα και του αντάρτικου πόλης.
Μην ψάχνετε τους λόγους, σε κρησφύγετα, εκρηκτικά και όπλα που δεν βρέθηκαν, απ’ την αστυνομία.
Η συνέχιση της Σ.Π.Φ. οφείλεται στο ότι κανένας απ’ τους λόγους που την γέννησαν δεν λείπει ούτε και σήμερα…
Η οικονομική εκμετάλλευση, η τυραννία της εξουσίας, η βία των μπάτσων, η δικτατορία του θεάματος, ο εκβιασμός της μισθωτής σκλαβιάς, η εθελοδουλία των υπηκόων, ο φασισμός των θρασύδειλων είναι οι λόγοι που η Σ.Π.Φ. θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρις εσχάτων…

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *