Οι αναρχικοί κρατούμενοι Monica Caballero και Francisco Solar αναμένεται να απελαθούν από την Ισπανία και να αφεθούν στην Χιλή σύντομα

Σύμφωνα με καθεστωτικά μίντια στην Ισπανία και την Χιλή, το Audiencia Nacional (Εθνικό Δικαστήριο) της Ισπανίας αποφάσισε στις 30 Ιανουαρίου να μετατρέψει το υπόλοιπο των ποινών της Monica και του Francisco σε απέλαση. Οι συνήγοροι των συντρόφων πιστεύεται ότι έχουν αιτηθεί την εφαρμογή του άρθρου 89 του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα, το οποίο επιτρέπει σε αλλοδαπούς πολίτες που εκτίουν φυλάκιση μεγαλύτερη του ενός έτους να αντικαταστήσουν την ποινή τους με με απέλαση από το Ισπανικό Κράτος. Η αρχική ποινή των 12 ετών των συντρόφων μειώθηκε κατά την έφεση σε 4 χρόνια και 6 μήνες τον προηγούμενο Δεκέμβρη, το οποίο σημαίνει ότι έχουν εκτίσει τώρα περισσότερο από το ένα τρίτο της ποινής.

Αναμένεται,σύμφωνα με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των μπάτσων, ότι οι σύντροφοι θα μεταφερθούν από την Ισπανική αστυνομία στη Χιλή όπου θα παραδοθούν στη αστυνομία της Χιλής και έπειτα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com

This entry was posted in Αναρχικοί κρατούμενοι, ελληνικά, μεταφράσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *