Πανό για το νέο σωφρονιστικό στο Πολυτεχνείο

Η νέα τροποποίηση για το «σωφρονιστικό» σύστημα, βασανισμού και εκδικητικότητας, έρχεται να εδραιώσει μια νέα ολοκληρωτική πραγματικότητα εγκλεισμού και τρομοκράτησης όλων όσων θεσπίζονται ως απόκληροι ή/και εχθροί του καθεστώτος.

Η ενσάρκωση της κρατικής βαρβαρότητας μέσα από το δικονομικό και δικαστικό σύμπλεγμα, ενσωματώνει νέες διατάξεις έλεγχου και καταστολής στο κρατικό οπλοστάσιο. Τα ελάχιστα εναπομείναντα  δικαιώματα των έγκλειστων περιορίζονται και υπονομεύονται κάτω από τον μανδύα της πολυπόθητης τάξης και ασφάλειας που το κράτος περίτεχνα πλασάρει στον κοινωνικό χυλό.

Καθολικός έλεγχος των κοινωνικών σχέσεων, βαρύτατες ποινές για τους απείθαρχους κρατούμενους και ολικός σωματικός και πνευματικός περιορισμός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που εμφανίζεται στον ορίζοντα.

Η εμμονή του καθεστώτος να εγκαθιδρύσει και να παγιώσει την παντοδυναμία του δεν τερματίζεται στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων υποκειμένων εντός της φυλακής, καλύπτει με ένα πέπλο τρομοκρατίας και όλους όσους στέκονται στο πλευρό των αιχμαλώτων εκτός της φυλακής και έτσι επεκτείνεται και επιδιώκει την καθολική εδραίωσή του στις ζωές και τα σώματα όλων όσων αμφισβητούν την παντοδυναμία του κράτους και της εκάστοτε αρχής.

Έχοντας στο νου τις χρονικές συνέχειες προηγούμενων κινητοποιήσεων εντός των φυλακών και τα απότοκά τους είμαστε πεπεισμένοι πως η μη μαζική στήριξη των έγκλειστων θα αποτελέσει την ταφόπλακα των ήδη ελάχιστων δικαιωμάτων και «ελευθεριών» που με τόσο κόπο και αίμα διεκδικηθήκαν σε τόσους αγώνες πριν.

Η διαιώνιση του ολοκληρωτισμού σαφώς και δεν μπορεί να μας βρει απαθείς σε κανένα επίπεδο, μιας και μέσα από μια τέτοια νομική σύνθεση στοχεύεται η ελευθερία όλων μας έγκλειστων ή μη, διωκόμενων ή μη.

Η ψήφιση τροποποίησης για το σωφρονιστικό σύστημα περικλείει :

–  την επαναδιατύπωση όλων των άρθρων

– Στις μεταγωγές οι αιχμάλωτοι μπορούν να κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο α.τ.  για δικονομικούς λόγους :

  1. αν κρίνεται επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας
  2. αν δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος

Θεσμοθετείται το ειδικό καθεστώς κράτησης, το οποίο παραλλάσει την μεταχείριση των  κρατούμενων, είτε λόγω συμπεριφοράς σε άλλους είτε λόγω απόπειρας αποδράσεων ή ακόμα όταν αυτοί φέρουν τον μανδύα της ”τρομοκρατίας”, έτσι στα πλαίσια αυτά επιλέγεται ειδικός χώρος κράτησης και επιβάλλεται διαχωρισμός από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

-παιδιά άνω των 3 ετών εισάγονται σε ειδικά ιδρύματα εάν στερούνται κατάλληλου συγγενικού περιβάλλοντος σύμφωνα με την κρίση των εκάστοτε αρμοδίων

-Η εξευτελιστική σωματική έρευνα, από γιατρό εάν απαιτείται ή από δυο ”υπαλλήλους” του ίδιου φύλου, διατηρείται με το ψευδοανθρωπιστικό πρόσχημα κατά το οποίο η γύμνωση δεν θα γίνεται πλέον με την ταυτόχρονη αφαίρεση ρούχων.

ΑΔΕΙΕΣ:

  • ζητάνε πιστοποιητικό φρονημάτων
  • δεν καταργείται το εισαγγελικό βέτο –παραμένει η ίδια διαδικασία, εξετάζονται τα πειθαρχικά κλπ.
  • τους βάζει να δικαιολογούν τη χορήγηση άδειας

ΔΥΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ/ΕΞΕΓΕΡΣΗ

-θα μπορούν να καλούν εξωτερική φρουρά ή αστυνομικούς, να κάνουν ότι χρειάζεται κατά την κρίση του διευθυντή της φυλακής

-στα κατασταλτικά μέτρα που θα λαμβάνονται σε περιπτώσεις απείθειας σε εντολές, απόπειρα απόδρασης κλπ.:

-Απαγορεύεται η χρήση αλυσίδων αλλά επιτρέπεται η χρήση μέσων περιορισμού των κινήσεων του σώματος

-περιορισμός κινήσεων, διασπορά ”απείθαρχων” κρατουμένων, διαχωρισμός σε ειδικούς χώρους κράτησης.

-κρατούμενοι με ψυχική διαταραχή (δηλαδή κρατούμενοι που οι αρχές θα αποφασίσουν ότι έχουν κάποια ψυχική διαταραχή) θα προβλέπεται για αυτούς απομόνωση, ιατρική παρέμβαση, καθήλωση-Τα μέτρα αυτά θα λαμβάνονται από το συμβούλιο μετά από γνωμάτευση γιατρού και θα εκτελούνται και από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

– η άδεια μπορεί να χορηγείται με ηλεκτρονική επιτήρηση ή κατ’οίκον περιορισμό

– εάν έχουν εκκρεμότητες και ο ανακριτής τους έχει αφήσει, μπορούν να πάρουν ”βραχιολάκι” χρεώνοντας του κρατουμένου 15 ευρώ/μέρα εκτός και αν είναι άπορος

-Έλεγχο στις επαφές των κρατουμένων, ο κρατούμενος καταθέτει με ποιους  θα επικοινωνεί και θα του χορηγούνται ειδικοί κωδικοί

– Δηλώνουν τους αριθμούς όσων θέλουν να επικοινωνούν και δίνουν ένα κωδικό .Αλλιώς δεν θα μπορούν να πάρουν τηλέφωνο.

-δηλώνουν όσους έχουν δικαίωμα επισκεπτηρίου, αν δηλώσουν κάποιον που δεν έχουν δικαίωμα πρέπει να περάσει από το συμβούλιο

-το ίδιο και οι επιστολές ελέγχονται

-μπορούν να επικοινωνούν μέσω Skype (ψηφιακή επικοινωνία) για να αντικαταστήσουν εν τέλει τα επισκεπτήρια.

Υποχρεωτική σίτιση σε απεργία πείνας

σε αποφυλάκιση με όρους, ηλεκτρονική Επιτήρηση και κατ’οίκον περιορισμός- ή όχι -αλλά πάντα με βραχιολάκι.

Πειθαρχικά :

A’ κατηγορίας  : ομαδική απείθεια

B’  κατηγορία : κατοχή κινητών

 

Ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε την αιχμαλωσία ως μια εκτρωματική διαδικασία, αναντίστοιχη του αξιακού μας κώδικα. Το νέο καθεστώς δεν μας ξαφνιάζει αλά απεναντίας μας επαληθεύει για το σύνολο της κριτικής μας ενάντια στην υπάρχουσα δυστοπία.

Από την Χιλή μέχρι την Ελλάδα, μπουρλότο και φωτιά στα δημοκρατικά κελιά.

A.B.C. solidarity cell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *