Κείμενο του αντιεξουσιαστή Γρηγόρη Τσιρώνη σχετικά με την 11η Ιούνη, διεθνή ημέρα αλληλεγγύης στους αιχμαλώτους όλου του κόσμου

Ένας χαιρετισμός για τη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης και δράσης στους αναρχικούς αιχμαλώτους όλου του κόσμου.

 

Μια παγκόσμια ημέρα όπου οι απανταχού κρατούμενοι από όλες τις μεριές της γης, όλοι αυτοί που βιώνουν την καταναγκαστική συνθήκη εγκλεισμού στα σωφρονιστικά κάτεργα της δημοκρατίας, αυτοί που στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό της ελευθερίας, ενώνουν τις φωνές, τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, στέλνοντας ένα σινιάλο μεταξύ τους ότι κανείς δεν είναι μόνος του.

 

Παρόλο που μπορεί να μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, να μην γνωριζόμαστε μεταξύ μας, να διαφέρουμε σε πολλά πράγματα μεταξύ μας, υπάρχει όμως και κάτι που δεν γνωρίζει σύνορα, που καταφέρνει να μηδενίζει τις αποστάσεις, που δεν φυλακίζεται, που δραπετεύει μέσα από τα τείχη που ορθώνονται τριγύρω μας, κάτι που έχει ανεκτίμητη αξία μέσα στις καρδιές αυτών που το νιώθουν, το εκδηλώνουν, είτε γίνονται αποδέκτες του.

 

Είναι, λοιπόν, αυτό το δυνατό συναίσθημα της αλληλεγγύης, που μας γεμίζει δύναμη, μας δίνει το κουράγιο, ώστε ακόμα και κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολα συνθήκες που βιώνουμε να μην παραιτούμαστε, αλλά να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο ζήλο.

 

Είναι ο ισχυρός δεσμός μεταξύ αυτών που αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας συνοδοιπόρους, μεταξύ αυτών που μετουσιώνουν την θεωρία σε πράξη, αυτών που αναπτύσσουν μια πολύμορφη δράση με σκοπό την καταστροφή του υπάρχοντος, αυτών που αγωνίζονται ενάντια σε κάθε είδους επιβολή και περιορισμό, που αντιμάχονται την αδικία και την εκμετάλλευση, που με λύσσα και συνείδηση ακολουθούν μια αξιοπρεπή στάση ζωής.

 

Είναι η αλληλεγγύη που στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της εξουσίας, με την καταστολή και την ποινικοποίηση της. Είναι, όμως, και το όπλο που όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας αφοπλίσουν. Γιατί σφαίρες του αποτελούν όλες αυτές οι μικρές ή μεγάλες κινήσεις έμπρακτης συμπαράστασης όλων αυτών που βλέπουν ένα κομμάτι του εαυτού τους μέσα από εμάς, και οι οποίοι δεν μπορούν να αισθάνονται ούτε οι ίδιοι ελεύθεροι όσο υπάρχουν αιχμάλωτοι σύντροφοι, όμηροι στα χέρια του κράτους.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΩΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

 

 

Γρηγόρης Τσιρώνης

Φυλακές Κορυδαλλού

11-6-2016

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *