Φυλακές Λάρισας – Ανοιχτή επιστολή Μιχάλη Μακρυγιάννη

Ανοιχτή επιστολή Μιχάλη Μακρυγιάννη

« Απαιτώ την ελευθερία που δικούμαι»

Προς υπουργό Δικαιοσύνης και κάθε αρμόδιο.

Κάνω αιτήσεις για υφ’ όρων απόλυση από το 2011 που έκτεισα όλη την ποινή μου βάσει των προυποθέσεων που θέτει ο νόμος.

Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζεται η απόρριψη των αιτήσεών μου. Όπως και και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι αιτιάσεις της απόρριψης περιορίζονται στην προφητεία των συμβουλίων ότι με την απελευθέρωσή μου θα τελέσω αξιοποίνες πράξεις. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο εισαγγελέας και πρώην επόπτης των φυλακών Λάρισας Μπατουδάκης για να απορρίψει την έφεσή μου στην τελευταία αρνητική απόφαση.

Ωστόσο, μετά από  24 έτη φυλάκιση και με έξι χρόνια μεροκάματα –πάντα σύμφωνα με το νόμο σας- έπρεπε ήδη να είμαι ελεύθερος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης όταν συναντήθηκε με οικείους μου, χαρακτήρισε «φασιστική  και παράνομη» τη μέχρι τώρα κράτησή μου, δεν έγινε τίποτα όμως για να σταματήσει η παρανομία και η φασιστική συμπεριφορά. Ερωτώ: Υπάρχουν πολλά είδη δικαιωμάτων; Διαφορετικοί νόμοι για τον καθένα; Νόμοι και δικαιώματα που αναγνωρίζονται για κάποιους και για άλλους όχι;

Εγώ ξεπλήρωσα το χρέος μου για ότι έκανα και δεν έκανα δικαίως ή αδίκως, είναι η σειρά σας να ξεπληρώσετε το δικό σας χρέος απέναντί μου τηρώντας τους δικούς σας νόμους. Η δικαστική ποινή μου έχει τελειώσει εδώ και χρόνια και εκτείω πλέον μια άλλη ποινή προσωπικής εκδίκησης και καταδίκης σε διαρκή ψυχικό βασανισμό και αργό θάνατο.

Το σωφρονιστικό σας σύστημα προβλέπει τελικά ότι για να έχεις την αντιμετώπιση που προβλέπει ο νόμος πρέπει να ταπεινωθείς, να παρακαλέσεις, να εξευτελιστείς και να κουρελιάσεις την αξιοπρέπειά σου. Δεν παρακαλάω. Ποτέ δεν παρακάλεσα. Δεν ζητάω. Τίποτα δεν σας ζήτησα ως τώρα. Απαιτώ να ισχύουν τα ίδια για όλους και για μένα. Ξέρω ότι πληρώνω τη στάση ζωής μου πίσω από τα σίδερα, όπως γνωρίζω ότι υπάρχουν άνωθεν εντολές και μάλιστα από συγκεκριμένο υποστράτηγο της ΕΛΑΣ να μη βγω από εδώ μέσα ζωντανός. Απαιτώ την ελευθερία που δικαιούμαι. Θέλω πίσω τη ζωή που στερήθηκα από 22 χρονών παιδί, την οικογένειά μου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται με την περίπτωσή μου. Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί ότι διαθέτω στοιχεία και αποδείξεις για τις παρεμβάσεις σε βάρος μου, ακόμη και τις παρενοχλήσεις και την προσπάθεια τρομοκράτησης των δικών μου ανθρώπων. Απλά, δεν παρεμβαίνει για να σταματήσουν και όχι για προσωπική χάρη, αλλά για την αποκατάσταση του δικαίου, λέξη που όπως έχω διαπιστώσει δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο των εκάστοτε φορέων  εξουσίας.

Επιτέλους, θέλω να μάθω πότε αποφυλακίζομαι, αν και τι δικαιώματα έχω, τι νομοθετικό καθεστώς ισχύει για μένα;  Παίζεται με ανθρώπινες ζωές και ξεπερνώντας κάθε όριο  υποκρισίας έχετε το θράσος να μιλάτε σε κάθε ευκαιρία για ισότητα και δικαιοσύνη προφανώς εννοώντας για τους ομοίους σας, για αυτούς που σας εξυπηρετούν και εξυπηρετείται

Διαβεβαιώνω τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα του δώσω τη χαρά να ικετέψω για την ελευθερία μου, ούτε να συνθηκολογήσω και πόσο μάλλον στα 54 χρόνια μου να υποταχθώ και να συνεργαστώ.

Απαιτώ την ελευθερία που δικαιούμαι. Τίποτα άλλο.

Μιχάλης Μακρυγιάννης

Φυλακές Λάρισας

4 Ιουνίου 2016

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *